Nešto posve drukčije.. Advent s dušom

Poželjeli ste čaroliju ovog prosinca, nešto tradicionalno a opet moderno, nešto bez pretjeranog kiča i blještavila da se ne izgubi iz vida smisao Božića i tihe proslave ljubavi i zajedništva.

 

Poželjeli ste posjetiti pravo čudesno zimsko mjesto, ispunjeno tradicionalnim ritualima, decentno okićenim ulicama, mirisima domaćih kolača i kuhanog vina, poželjeli ste uživati u zimskoj idili i klizanju na otvorenom, dobrim djelima, darivanju, duhovnim i zabavnim pjesmama i gostoljubivim domaćinima.

Preporuka Explore Croatia – posjetite obavezno Advent u Daruvaru, gradu ljupke i skladne ljepote!
Ima li ljepšeg mjesta na kontinentu, za zimski izlet?

Advent u Daruvaru započinje prvim danima mjeseca prosinca zajedničkim ukrašavanjem centralnog bora, svečanim otvorenjem Ledene priče, klizališta na otvorenom i paljenjem prve adventske svijeće na središnjem gradskom trgu uz duhovne pjesme i kuhano vino.

 

U danima do Božićnih blagdana, skoro svakodnevno će se odvijati prigodna kulturno-zabavna događanja kao što su
kreativne radionice, druženje Svetog Nikole s djecom, koncerti, plesne večeri, kazališne predstave, izložbe, dolazak Djeda Božićnjaka i darivanja mališana.

Središte adventskih zbivanja je Božićni sajam smješten u bogato ukrašenoj i osvjetljenoj „Maloj ulici“ koja povezuje glavni gradski trg s Julijevim parkom.

Od 18. do 23. prosinca očekuju vas štandovi prepuni rukotvorina, suvenira, kolača, domaćih proizvoda, ukusne kotlovine, kuhanog vina, kuhanog piva i rakije. Ne morate se plašiti zime uz grijane „otoke“ za posjetitelje i svirku uživo za vaše dobro raspoloženje. Ljubitelji aktivnog adventskog provoda mogu uživati na klizalištu uz zimski program.

Očekujemo vas u Daruvaru, a detaljan program možete pogledati na www.visitdaruvar.hr .

Pozivamo vas da uz prstohvat dobre volje, zrno osmijeha, kap ljubavi i dobre volje, samo iziđete vani i bez rasporeda i plana, uživate u ovogodišnjem Adventu. Daruvar voli život a vi ćete bez sumnje, zavoljeti Daruvar!

Još nekoliko razloga zašto posjetiti Daruvar:

Zato jer imaju izvrsne toplice i vrhunsku wellness ponudu i to u centru grada

Zato jer se tamo proizvodi odlično pivo

Zato jer je okolica čista magija, i savršena je za planinarenje, šetnje, bicikliranje ili jahanje

Zato jer ćete uživati u specijalitetima gastronomske brižno čuvane tradicije, a tek vinske ceste..

Zato jer se u blizini nalazi jedan od najljepših parkova prirode u Hrvatskoj

i još puno, puno toga..

Sve informacije: 

www.visitdaruvar.hr

 Facebook VisitDaruvar

instagram.com/visitdaruvar

Fotografije: Predrag Uskoković, Ratko Vuković – foto ROMA