Mali ruralni hoteli – hoteli s dušom u Baranji

Hoteli za srce i dušu, čekaju vas u Baranji, destinaciji gdje svaki tanjur miriši na djetinjstvo. Obiteljski i topli, podsjećaju na zlatno doba bezbrižnosti, sa svojim starinskim štihom, stolnjacima koji prizivaju bakin stol i mirise djetinjstva, sa neodoljivim mirisima ispod lonaca i lijepim rustikalnim sobama, idealno su rješenje za sve koji ne vole uniformirani luksuz velikih hotela a opet žele u komfornom smještaju uživati u prednostima ruralnog smještaja.

Hotel Lug

Pronađite takve hotele u Baranji. Konkretno, u općini Bilje, nadomak Kopačkog rita.
Općina Bilje je idealna destinacija svakom turistu koji je u potrazi za aktivnim odmorom, mirnim okruženjem u ruralnoj sredini s mnoštvom aktivnosti, a istovremeno želi doživjeti i dio urbane turističke ponude u gradu Osijeku, udaljen svega 10 km.

Dvorište Didin konak

Općina Bilje trenutno broji više od 30 aktivnih smještajnih jedinica različite kategorije, a ovaj put poziva vas na dva imanja imanja unutar općine koja nude uz hotelski smještaj i dodatne sadržaje svojim gostima.

Upoznajmo Imanje Didin konak u Kopačevu i Hotel Lug u Lugu.

DIDIN KONAK – OBITELJSKA ATMOSFERA NA DLANU KOPAČKOG RITA

Na dlanu Kopačkog rita, uklopljen u staru arhitekturu ovoga kraja, uz svu ljepotu i bogatstvo, svoje mjesto pod baranjskim suncem našlo je imanje „Didin konak“. Obiteljska atmosfera i neizmjerna ljubav utkana u svaki kutak, bogat rekreacijski sadržaj, starinska domaća jela i miris slatkih delicija vratiti će Vas u vremena dječje bezbrižnosti i odmoriti od buke grada. Potrebno je samo doći i doživjeti.

Didin konak uz smještaj za gotovo 50ak osoba u sobama i 4 apartmana, nudi i mogućnost uživanja u baranjskim delicijama u svome ugostiteljskom objektu, vinski podrum opremljen s kvalitetnim baranjskim vinima, otvoreni prostor za uživanje uz dječje igralište, opremljenu konferencijsku dvoranu za poslovne turiste i kutak za opuštanje u sauni i jacuzziju u sklopu wellness programa. Gosti mogu iznajmiti i bicikl i istražiti najatraktivnije dijelove Baranje i Slavonije, a na radost ciklo turista, postoji nekoliko dužih i kraćih biciklističkih. Prednost Didinog konaka je i sam položaj u mjestu Kopačevu koje je tek 5 min pješice udaljeno od ulaza u Park prirode Kopački rit. Uz brojne sadržaje na imanju i dobru hranu, gosti će zasigurno biti zadovoljni i ponudom izvan kompleksa.

Kraj je od pamtivjeka poznat po tome da se ovdje dobro jede. Ljubitelji pikanterija sanjaju čvarke, slaninu, kobasice, krvavicu, kulen, šunku a slatkoljupci će osladiti prste i nepce domaćim savijačama.
Gastronomska ponuda obogaćena je darovima prirode nesebičnoga šumskog carstva niklog i dozrelog pod zlatnim sunčevim zrakama. Veselje nepcu priuštiti će originalni „fiš paprikaš“ začinjen poznatom kopačevskom mljevenom paprikom kao i „šaran u rašljama“, specijalitet ovoga kraja.

Ljepota, običaji i bogatstvo reflektiraju se u odsjaju dukata nanizanih na narodnim nošnjama ovoga kraja. Tako je i ovaj hotel, svojevrsni dukat ugostiteljske ponude Baranje. Nenametljivo, a opet komforno, ova ukusna zona udobnog i finog smještaja s neodoljivim ruralnim potpisom, pruža sve što vam treba za vikend bijeg iz grada.

Hotel Lug – diskretan luksuz u ladanjskom ozračju

U Baranji sve počinje za stolom. Krajnje jednostavno, pa možda čak i očekivano sljubljivanje okusa kojima su Slavonci i Baranjci tradicionalno okruženi zapravo je poput refrena gastro himne koju kuhari u kuhinji hotela Lug svakodnevno iznova skladaju.

Chef Vojnović, hotel Lug


Hotel Lug je komforan mali hotel s četiri zvjezdice smješten u mjestu Lug. S obzirom na dodijeljenu kategorizaciju, Hotel Lug nudi udobnost, komfor i luksuz u ladanjskom ozračju. Kapacitet ima za 36 osoba u sobama i jednom apartmanu.
Veliki i ograđeni dvorišni prostor nudi potpunu privatnost te dva teniska terena za one željne rekreacije, a oni najmlađi se mogu družiti s pitomim konjima i magarcima na ograđenom dijelu imanja.

Za goste hotela je moguće organizirati različite unaprijed utvrđene programe po Baranji i šire, ovisno o njihovim željama i to sve uz organiziran prijevoz mini busevima u pratnji domaćina. Hotel gotovo na mjesečnoj bazi organizira prigodne večere u sljedovima i/ili degustaciju tematski odabranih vina na radost gurmana i ljubitelja vina. Kako izreka kaže: Svijet izgleda drukčije kad ga promatrate s čašom vina u ruci. Možda posvjedočite slučajnom spektaklu gostujućih vinara ili postanete polaznici Kuharske radionice s umjetnicima okusa. Možda degustirate i opojne vinske radionice s uvijek svježim pričama o vinskim legendama. Ili posjetite iznenada organizirane mini sajmove u dvorištu, kao i degustacijske večere u par slijedova.

Definitivan adut hotela je udoban i prostran salaš za velike i male. Na igralištu između korala s konjima i ugostiteljske terase, djeca vam mogu biti stalno na oku. Hotel raspolaže profesionalnim teniskim terenima, igralištem za badminton, velikim parkiralištem i dvorišnim sjenicama pod kojima ćete kušati istinske senzacije.


Vinski podrum

Baranju svakako vrijedi posjetiti tokom cijele godine. U ovom multikulturalnom raju doista možete pronaći brojne sadržaje. Tradicija i običaji opstali su dan danas na ovom bogatom pejzažu povijesti i kulture a ključni dokaz tome je bogata baranjska tradicionalna kuhinja.  Crvena paprika, kulen, čvarci, fiš paprikaš, šaran u rašljama, grah u ćupu, neka su od sastojaka i sjajnih jela po kojima je Baranja već prepoznatljiva kako u drugim krajevima Hrvatske, tako i izvan prostora naše zemlje. Ova gastro- eno meka, poznata je po brojnim manifestacijama koje se održavaju tokom cijele godine i svake godine su sve posjećenije. Stoga ako planirate izlet ove zime, ne oklijevajte posjetiti istočni dragulj Hrvatske, odmorite se u prirodi, nadahnite se prirodom i napunite baterije za sve izazove.

Korisni linkovi:

Visit Bilje – Kopački rit

Hotel Lug

Didin Konak

Fotografije: arhiv Turističke zajednice Bilje