More
  Naslovnica Istraži/doživi Kontinentalne preporuke Dvorci Hrvatske - otmjena Kurija Janković u novom ruhu

  Dvorci Hrvatske – otmjena Kurija Janković u novom ruhu

  Predstavljamo dvorce Hrvatske

  Virovitičko podravska županija, poznata je po mnogim atributima kao što su savršena priroda, specifična gastronomija kraja, mogućnosti aktivnog odmora, no  ljetnikovci, dvorci, palače i kurije, razasuti po Virovitičko-podravskoj županiji, dan danas osvajaju i plijene ljepotom. 
  Ovim tihim i postojanim svjedocima burne povijesti, na svu sreću kroz posljednih par godina, adaptacijama se polako vraća  stari sjaj i postaju mjesta gdje  posjetitelje očekuju novi sadržaji.

  MT8_1314-Pano

  Susret prošlosti i atraktivne turističke budućnosti ostavljene u spomen budućim naraštajima, predstavlja Kurija Janković koja je sagrađena tijekom 19. stoljeća u duhu elegantnog historicizma i predstavlja jednu od najotmjenijih plemićkih ladanjskih kuća na području Virovitičko-podravske županije.

  OK-MT8_0077

  Ovo atraktivno zdanje u 2016 godini postalo je hotel. Samo 7 km je udaljen od Virovitice i 8 km od graničnog prijelaza Terezino Polje – Barcs (Mađarska), a nalazi se na neodoljivom zemljovidnom spoju Podravine – Slavonije.

  Ukoliko bi željeli odsjesti u ovom hotelu, dočekati će vas 18 komfornih dvokrevetnih soba, a gostima su na raspolaganju caffe bar, restoran, soba za sastanke, konferencijska dvorana, suvenirnica i bicikli.

  OK-MT8_0110

  U neposrednom okruženju  hotela, na obroncima Bilogore i Papuka nalazi se tridesetak lovišta s fondom niske i visoke trofejne divljači koji je među najbogatijima u Hrvatskoj.

  Atrakcija nadomak ostalih atrakcija

  OK-T8_7762

  Zanimljivo je i to da se ovaj hotel/dvorac smjestio među brojnim  povijesnim, kulturnim i sakralnim atrakcijama a posebno se ističu dvije prirodne atrakcije odnosno UNESCO područja – UNESCO Prekogranični rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav i UNESCO svjetski geopark Papuk.

  PENTAX Image

  Biciklističke međunarodne rute – idealno područje za ljubitelje aktivnog odmora

  Bicikliste će možda interesirati podatak da neposredno uz njega, na ovom mjestu prolaze trase dvije poznate međunarodne biciklističke rute – Dravska ruta i EuroVelo 13 – Ruta željezne zavjese koje se područjem Virovitičko-podravske županije protežu u dužini od 111 km i dio su mreže od 535 km atraktivnih i dinamičnih biciklističkih staza.

  Želite li posjetiti ovaj dvorac i uživati u ponudi ovog područja, posjetite Facebook stranicu Hotela Kurije Janković.

  fotografije: Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije, Kurija Janković

   

   

  PRATITE NAS

  1,381SljedbeniciSlijedi