Dvorci Hrvatske – otmjena Kurija Janković u novom ruhu

Predstavljamo dvorce Hrvatske

Virovitičko podravska županija, poznata je po mnogim atributima kao što su savršena priroda, specifična gastronomija kraja, mogućnosti aktivnog odmora, no  ljetnikovci, dvorci, palače i kurije, razasuti po Virovitičko-podravskoj županiji, dan danas osvajaju i plijene ljepotom. 
Ovim tihim i postojanim svjedocima burne povijesti, na svu sreću kroz posljednih par godina, adaptacijama se polako vraća  stari sjaj i postaju mjesta gdje  posjetitelje očekuju novi sadržaji.

MT8_1314-Pano

Susret prošlosti i atraktivne turističke budućnosti ostavljene u spomen budućim naraštajima, predstavlja Kurija Janković koja je sagrađena tijekom 19. stoljeća u duhu elegantnog historicizma i predstavlja jednu od najotmjenijih plemićkih ladanjskih kuća na području Virovitičko-podravske županije.

OK-MT8_0077

Ovo atraktivno zdanje u 2016 godini postalo je hotel. Samo 7 km je udaljen od Virovitice i 8 km od graničnog prijelaza Terezino Polje – Barcs (Mađarska), a nalazi se na neodoljivom zemljovidnom spoju Podravine – Slavonije.

Ukoliko bi željeli odsjesti u ovom hotelu, dočekati će vas 18 komfornih dvokrevetnih soba, a gostima su na raspolaganju caffe bar, restoran, soba za sastanke, konferencijska dvorana, suvenirnica i bicikli.

OK-MT8_0110

U neposrednom okruženju  hotela, na obroncima Bilogore i Papuka nalazi se tridesetak lovišta s fondom niske i visoke trofejne divljači koji je među najbogatijima u Hrvatskoj.

Atrakcija nadomak ostalih atrakcija

OK-T8_7762

Zanimljivo je i to da se ovaj hotel/dvorac smjestio među brojnim  povijesnim, kulturnim i sakralnim atrakcijama a posebno se ističu dvije prirodne atrakcije odnosno UNESCO područja – UNESCO Prekogranični rezervat biosfere Mura – Drava – Dunav i UNESCO svjetski geopark Papuk.

PENTAX Image

Biciklističke međunarodne rute – idealno područje za ljubitelje aktivnog odmora

Bicikliste će možda interesirati podatak da neposredno uz njega, na ovom mjestu prolaze trase dvije poznate međunarodne biciklističke rute – Dravska ruta i EuroVelo 13 – Ruta željezne zavjese koje se područjem Virovitičko-podravske županije protežu u dužini od 111 km i dio su mreže od 535 km atraktivnih i dinamičnih biciklističkih staza.

Želite li posjetiti ovaj dvorac i uživati u ponudi ovog područja, posjetite Facebook stranicu Hotela Kurije Janković.

fotografije: Turistička zajednica Virovitičko – podravske županije, Kurija Janković

 

 

Comments are closed.