TOP 15 Netflix putoholičarskih emisija i filmova koje možete trenutno gledati

Preuzeto sa Putoholičari portala.

Ako već nemate Netflix onda će vas najniža mjesečna pretplata koštati 4,99€. Odličan način kako se zabaviti u ovom nevjerojatnom kišnom i hladnom svibnju.

Malo smo istražili Netflix u potrazi za sadržajem koji nudi neke putopisne teme pa evo što se nudi:

1. Čovjek koji je želio vidjeti sve

Heinz Stücke iz Njemačke otišao je na putovanje biciklom 1962. godine i putovao je više od 50 godina. Pazite sad ove brojke – Posjetio je 196 zemalja i 86 teritorija, odbiciklirao je oko 650 000km, napunio 21 putovnicu, napravio više od 100 000 fotografija, bicikl su mu ukrali i vratili 6 puta, doživio je 4 nesreće s automobilom, jednu oružanu pljačku i više puta je bio meta džepara, a većinu putovanja je prošao kad još nije bilo pametnih telefona niti google karata.

2. Biciklom od Nordkappa do Cape Towna

U ovom dokumentarcu dvojica muškaraca krenu oboriti rekord u najbržem putovanju biciklom od arktičkog kruga do Cape Towna.

3. The Yukon Assignment

Ovaj dokumentarac prati dvojicu istraživača, oca i sina, koji kanuom putuju kanadskom divljinom te se moraju osloniti jedan na drugoga kako bi preživjeli.

4. 14 Peaks: Nothing Is Impossible

Neustrašivi nepalski alpinist Nimsdai Purja krene na naizgled nemoguću misiju osvajanja svih 14 svjetskih vrhova viših od 8000  metara za sedam mjeseci.

5. David Attenborough: A Life on Our Planet

Raskrčene šume. Izgubljene vrste. Planet ugrožen klimatskim promjenama. No on zna što moramo učiniti da spasimo svijet. Neponovljivi David Attenborough vas vodi kroz jedan od najboljih dokumentaraca ikad.

6. Vier auf vier Rädern – Familienausflug bis ans Ende der Welt

U ovom dokumentarcu pratimo četveročlanu obitelj na jednomjesečnom putovanju Južnom Amerikom prepunom pustolovina i izazova.

7. Ponoćna Azija: Hrana, ples, san

Metropole Azije posebno zaigrano izgledaju noću. Ova dokumentarna serija predstavlja hranu, piće, glazbu i noćne ptice koje blistaju u mraku.

8. Cunk on Earth

Philomena Cunk pokazat će nam koliko je daleko čovječanstvo stiglo (ili možda ipak nije) u ovom duhovitom pseudodokumentarcu o povijesti naše civilizacije. Cunk je TV voditeljica koja putuje svijetom istražujući ljudsku povijest sa svojom dokumentarnom ekipom – ali ona je pomalo idiot. Stručnjacima za povijest Cunk redovito postavlja besmislena pitanja i daje apsurdne komentare o razvoju civilizacije, poput: ‘Rimsko carstvo poraslo je do nadmoći pod vodstvom Julija Cezara, najozloglašenijeg Rimljanina sve do Polanskog’.

9. Sakkara: Tajne grada mrtvih

Otkriće života, netaknuto tisućama godina. Prastara grobnica otkriva artefakte i tragove za razumijevanje povijesti.

10. Sedam godina u Tibetu

Heinrich Harrer, poznati austrijski alpinist i olimpijski pobjednik u skijanju, boravio je na himalajskom masivu u vrijeme izbijanja rata. Britanci ga interniraju u Indiju. Skupa s pratiteljem uspijeva pobjeći iz trećeg pokušaja i preko Himalaja odlazi u Tibet. Nakon samotnog putovanja i neobičnih avantura probijaju se do zabranjenog grada Lhase gdje im je dopušten ostanak.

11. Turistički vodič kroz ljubav

Američka turistička direktorica poslovno otputuje u Vijetnam, gdje joj slobodoumni turistički vodič otvori oči i upozna je sa životom punim prekrasnih pustolovina.

12. Ulična hrana: Latinska Amerika ili Ulična hrana: SAD

Latinska Amerika – Pikantna i bogata, ugodna i poticajna, ulična hrana Latinske Amerike kombinira brojne kulture, okuse i raspoloženja.

SAD – Kušaj omiljena jela s američkih ulica te usput otkrij srce, dušu i čudesno raznolike stvarne ljude koji su zaslužni za njih.

13. Najbolji nacionalni parkovi svijeta

Ova dokumentarna serija u kojoj tekst čita bivši predsjednik Barack Obama donosi fantastičan pogled na neke od najspektakularnijih nacionalnih parkova na Zemlji.

14. Slučajne biciklistice

Biciklima su prošle gotovo 4000 kilometara i savladale 60 000 metara uspona. Na ovom su putovanju pronašle i same sebe.

15. Emily u Parizu

Posao iz snova znači: „Zbogom, Chicago, bonjour Pariz.” A činjenica da ne govori francuski? Što ćeš. C’est la vie.