Terme Tuhelj osvojile prestižnu Eden inovacijsku nagradu

Poznate terme u srcu Zagorja imaju najbolji program za srebrnu generaciju. To je i službeno potvrđeno u rumunjskom gradu Piatra Neamtu.

Osvajanjem još jedne međunarodne nagrade Terme Tuhelj potvrdile su status inovativne turističke tvrtke. EDEN Inovacijska nagrada za 2019. dodijeljena im je za „Senior Challenge“ najbolji program namijenjen srebrnoj generaciji. Atraktivnom ponudom zagorske terme predstavljaju primjer dobre prakse u razvoju održivog turizma, a održivi turizam i izvrsnost u fokusu su EDEN mreže koja promiče novi način putovanja u Europi baziran na cjelokupnom doživljaju destinacije, a ne samo na turističkim i zabavnim programima.

Aktivan odmor u zrelijoj dobi postao je način života, pa su destinacije s inovativnim programima za umirovljenike sve traženije. Programi Terma Tuhelj za srebrnu generaciju temelje se na plivanju koje jača kardiovaskularni sustav i održava formu, ljekovitom termalnom blatu, koje dubinski čisti kožu, učvršćuje je, osvježava i obnavlja, sauna programima sjajnim za opuštanje i detoksikaciju i aktivnostima u prirodi. Redovite šetnje i biciklizam uz upoznavanje prirodnih ljepota i kulturne baštine Hrvatskog zagorja poseban su doživljaj za sve goste.

„Aktivan odmor za srebrnu generaciju temelji se na kombinaciji vitalne prehrane i aktivnosti. Jutro započinje kućnim ritualom koji sadrži trominutne vježbe za buđenje vitalne energije savršene za početak dana. Gosti biraju hranu označenu jabukom koja sadrži najbolju kombinaciju nutritivnih elemenata kao i zdrave lokalne zagorske namirnice. Naglasak je i na aktivnostima u termalnoj vodi poput aqua aerobica, vježbi s fizioterapeutom i s rekvizitima“, istaknulo je Vasja Čretnik, direktor Terma Tuhelj.

EDEN Inovacijska nagrada za 2019. dodjeljivala se u rumunjskom gradu Piatra Neamtu u sklopu 13. sastanka europske EDEN mreže na kojem se okupilo pedesetak sudionika iz 12 europskih zemalja. Među njima su bili i predstavnici Hrvatske – Slavija Jačan Obratov, direktorica Sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda pri Hrvatskoj turističkoj zajednici, Ivana Karuza, voditeljica Odjela za EU projekte pri Hrvatskoj turističkoj zajednici i Frano Herendija, direktor TZ Konavle.

Više info: www.terme-tuhelj.hr

PR Lollipop