Studenti Učiteljskog fakulteta u Zagrebu pomažu učenicima diljem Lijepe naše

ONLINE ZADAĆU NAPIŠI, JEDINICU IZBRIŠI!’’

Lijepa gesta studenata Učiteljskog fakulteta u Zagrebu, koji pomažu učenicima diljem Lijepe naše

Studenti Učiteljskog fakulteta organiziraju online pomoć u učenju u sklopu projekta Online zadaću napiši, jedinicu izbriši. Budući da je nastava u školama zbog opasnosti od širenja koronavirusa obustavljena, na ovaj način budući učitelji žele pomoći učenicima osnovnoškolske dobi od prvog do četvrtog razreda da uz pomoć besplatnih tjednih instrukcija putem online platformi razumiju i nauče sadržaj s kojima imaju poteškoće.

Pixabay.com

Cilj je ovog projekta pomoći onim učenicima kojima praćenje TV sadržaja predstavlja prepreku ili nije dostatan u usvajanju nastavnog sadržaja, a ujedno je to i pomoć roditeljima koji sa svojom djecom borave u samoizolaciji. U projektu sudjeluje 25 studenata volontera Učiteljskog fakulteta. Ovo je oblik odgojne potpore i obrazovne pomoći. Projekt je proizašao iz već započetog projekta Zadaću napiši, jedinicu izbriši a koji je pokrenut povodom obilježavanja 100. obljetnice Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Projekt se realizira putem dviju platformi. Jedna platforma služi za komunikaciju s učenicima i njihovim roditeljima (Skype), dok učenici putem druge aplikacije (Edmodo) dobivaju radne materijale pomoću kojih će moći uvježbati i ponavljati nastavne sadržaje odslušane putem televizije. Svi nastavni materijali učitani su na aplikaciji za vježbanje i ponavljanje, a prate Predmetni kurikulum, tj. sadržaje na televiziji HRT-a.

Pixabay.com

 Projekt je odobrio dekan Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof.dr.sc. Siniša Opić.

Roditelji se za pomoć u učenju mogu javiti putem društvenih mreža projekta: Facebook profila, Instagram profila ili na mail [email protected]. Uz sve dobivene materijale i nastavu na televiziji, na ovaj način će onim učenicima kojima je potrebna dodatna pomoć biti osigurani uvjeti za usvajanje, vježbanje i ponavljanje nastavnog sadržaja.

 

Comments are closed.