Odbiciklirajte otokom Krkom po trasi najfinijih okusa - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • GASTRO HRVATSKA
More
  Naslovnica Aktivni odmor Odbiciklirajte otokom Krkom po trasi najfinijih okusa

  Odbiciklirajte otokom Krkom po trasi najfinijih okusa

  Tijekom proljeća, ljubitelji bicikliranja, prirode, čistog zraka i autentičnih okusa imati će u dva navrata prilike biciklirati otokom Krkom, njegovom sjevernom i južnom stranom – od okusa do okusa.

  Tijekom vikenda od 12.-14. travnja 2019. moći će na trasi od Njivica, preko Čižića do Malinske biciklom upoznati sjevernu stranu otoka Krka. Za bicikliste su organizirani Bike pijat u kultnom restoranu Rivica u Njivicama, u konobi Mala sten u Čižićima i restoranu Noštromo u Malinskoj. Imati će prilike degustirati med u Sv. Vidu Miholjice, sir i maslinovo ulje u konobi Porat, tradicionalni kolač od sira u konobi Pod murvu i vino u vinariji Frajona. Posjetiti će spilju Biserujku i samostan Sv. Marije Magdalene te ukupno, u tri dana odvoziti trasu od 75 km.

  Drugi biciklistički vikend na Krku, održati će se 17.-19.5.2019. i obuhvatiti će južnu stranu otoka – Bašku, Punat i grad Krk te prirodu među njima. Bike pijat organizira festival “Crna ovca” u Baškoj te bistro Riva u Puntu i restoran Volsonis u Krku. Okrijepa je organizirana i u OPG Tomašić u kojem će se probati med i proizvodi od lavande, u etno kući Kornić degustirati će krčki sir, vina u vinariji Gospoja-Toljanić, a maslinovo ulje u Ulici. Biciklisti će posjetiti i galeriju Toš u Puntu, probati rakiju u podrumu Žestić, kruh u ulje toćati u Dvorima Sv. Jurja, a u pršutu uživati u Kući krčkog pršuta. Tijekom ta tri dana, biciklirati će 88 km.

  Organizatori Krk Bike Story su turističke zajednice Omišalj – NjiviceDobrinjMalinskaVrbnikgrad KrkPunat i Baška u suradnji s poduzećem Promotiv travel TZ otoka Krka.

  Za sudjelovanje se možete prijaviti ovdje,  a preko Facebook event-a možete provjeriti tko se od vaših prijatelja već prijavio.

  Aktivno proljeće na sva kotača i degustaciju gastro blaga – bolje ne može! 

  Izvor i fotografije: Gastronaut.hr 

  www.tz-krk.hr

  PRATITE NAS

  1,274InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Moreška – viteško srce Korčule

  Pokrovitelj priče Uz katedralu sv. Marka, korčulanske bratovštine, kamenoklesarstvo, tradicijsku drvenu brodogradnju i vaterpolo, stoljećima poznati viteška tradicijski ples moreška, upotpunjava ljepotu Korčule. Oni su snažni,...

  Bogatstvo Varaždinske okolice

  Explore Preporuke
  Putevima bana Jelačića
  Zlatna SLavonija na dva kotača
  Mističnim bilogorskim putevima
  Moreska viteško srce