Vijesti iz prapovijesti – povedite najmlađe i otkrijte zanimljivu prapovijest čovječanstva

Kako su izgledale prve životinje i biljke na zemlji? Kakvi su gmazovi mezozoika? Zašto su dinosauri tako zanimljivi? Kako su izgledali preci konja i slonova, prve zvijeri i kitovi? Što sve znamo o krapinskom pračovjeku? Odgovore na ta i brojna druga pitanja iz prapovijesti potražite u Muzeju krapinskih neandertalaca gdje ćete slijedećih pet mjeseci imati priliku istražiti izložbu Vijesti iz prapovijesti i uz zanimljiv interaktivno didaktički postav izložbe, saznati brojne činjenice i probuditi dječju maštu.

U Muzeju krapinskih neandertalaca će se od 1. 12. 2023. do 11. 5. 2024. moći razgledati didaktička izložba na temu prapovijesti.

Autorica izložbe, viša muzejska pedagoginja Lorka Lončar Uvodić, izložbu je namijenila djeci predškolskog uzrasta i nižih razreda osnovnih škola. Izložba prikazuje zanimljivosti o razvoju života na Zemlji, a sastoji se od 7 cjelina:

„Neobična bića paleozoika / Kako su izgledale prve životinje i biljke na Zemlji?  Strašni gmazovi mezozoika / Zašto su dinosauri tako zanimljivi? Novi sisavci kenozoika / Kako su izgledali preci konja i slonova, prve zvijeri i kitovi?  Razvoj čovjeka / Kako su izgledali i živjeli najstariji preci čovjeka/ Neandertalci na Hušnjakovu / Što sve znamo o krapinskom pračovjeku?  Moderni čovjek u Europi / Kako su živjeli ljudi u kamenom dobu? Budi geolog! / Kako znanstvenici proučavaju prošlost Zemlje?“

 Izložba pobuđuje sva osjetila te potiče djecu na istraživanje jer sadrži interaktivne materijale i didaktičke postamente, pješčanik za iskopavanje, fosile i minerale za proučavanje.. Modeli prapovijesnih životinja i rekonstrukcija neandertalske špilje u kojoj se mogu poslušati zvukovi prirode, zasigurno će potaknuti dječju maštu te probuditi njihovu znatiželju i interes za prapovijest. Kompletan postav izložbe, ilustracije i tekstovi napisani velikim štampanim slovima, prilagođeni su djeci, a odraslima u njihovoj pratnji namijenjena je zanimljiva publikacija „Vijesti iz prapovijesti“, napravljena u formi novina.
Izložba je postavljena u izložbenom prostoru Muzeja (Kneippova zgrada) na Hušnjakovu.

Više informacija:www.mkn.mhz.hr