Šibenski plesni festival – uživajte u spektaklu umjetnosti pokreta

Ideja ljetovanja u Šibeniku uvijek zvuči odlično, a uz dodatak bogatog kulturnog sadržaja, grad postaje još privlačnije odredište. Posebno se to osjeti krajem srpnja kada Šibenik oživi u ritmu plesa. Naime, od 22. do 27. srpnja traje Šibenik Dance Festival koji će grad pretvoriti u veliku plesnu pozornicu. Festival ove godine slavi svoje 13. izdanje i ugostit će plesače, koreografe i plesne skupine iz Hrvatske i inozemstva. Publika će imati priliku uživati u nezaboravnim izvedbama suvremenog plesa, što ovaj događaj čini posebnim iskustvom za sve posjetitelje.

Šibenik Dance Festival donosi ljepotu plesne umjetnosti najširoj publici, bez kompromisa u kvaliteti izvedbe. Bit će izvedene na fantastičnim lokacijama, poput Tvrđave sv. Mihovila i Tvrđave Barone, što svakako doprinosi cjelokupnom ugođaju. Highlight ovogodišnjeg Festivala je predstava „Pupo“ u izvedbi talijanske Komoco Dane Company, prema konceptu i koreografiji Sofie Nappi. Bit će izvedena 26. srpnja, ulaznice su dostupne putem Eventima na poveznici, a novi komad inspiriran je Pinocchiom, bajkom uz koju su odrastala mnoga djeca.

Iako je „Pupo“ vrhunac 13. Šibenik Dance Festivala, tu je još niz sjajnih predstava. Ovogodišnje izdanje nosi slogan „Povezani kroz umjetnost i kulturnu raznolikost“ te će ugostiti umjetnike iz ukupno 15 zemalja, s devet predstava u glavnom programu. Uz popratni program, bit će uprizoreno više od 20 koreografskih cjelina, u kojima umjetnici otvaraju važne teme i analiziraju ulogu pojedinca u modernom društvu.

Zorana Mihelčić, organizatorica Festivala, izjavila je: “Raduje me činjenica da svake godine imamo sve raznovrsniji program zbog kojeg se dolazi u moj grad i kojem se i po završetku festivala priča s oduševljenjem. Razlog za to je originalni spoj nematerijalne i materijalne kulturne baštine, kvalitetnog programskog sadržaja i tvrđava kao pozornica. Veliko je zanimanje inozemnih umjetnika za sudjelovanje u programu. To je ujedno međunarodno priznanje ove kulturne manifestacije i dokaz da je Šibenik Dance Festival na dobrom putu ka pozicioniranju visoko na listi europskih umjetničkih festivala”.

Šibenik je i ovo ljeto place to be pa ne propustite biti dio ove nezaboravne kulturne manifestacije. Glavni program Šibenik Dance Festivala uprizorit će se na Trgu Republike Hrvatske, na Tvrđavama sv. Mihovila i Barone, u Muzeju grada Šibenika te ispred kluba Azimut. Osim toga, na šibenskim će trgovima građani i turisti svake večeri moći uživati u nastupima plesnih skupina iz raznih dijelova Hrvatske.

Ulaznice za predstave na Tvrđavama Sv. Mihovila i Barone dostupne su ovdje, dok su ostale predstave besplatne. Za dodatne informacije posjetite posjetite službeni web Šibenik Dance Festivala, web stranicu Tvrđave kulture Šibenik te Instagram i Facebook Šibenik Dance Festivala. Vidimo se na Šibenik Dance Festivalu! Link za kupnju karata pronađite na Eventim stranici.