Ekološki a naše – Hrvatska ima najekološkije tenisice na svijetu

Hrvatska ima najekološkije tenisice na svijetu!
MIRET na Kickstarteru lansira inovativne tenisice napravljene od najsnažnijih prirodnih materijala. Tenisice koje ne štete okolišu, niti čovjeku napravljene su od 97% prirodnih materijala.

Hrvatski brend MIRET, kojeg su prije pet godina pokrenula braća Hrvoje i Domagoj Boljar, na platformi za grupno financiranje Kickstarter 3. ožujka lansirat će drugu kolekciju udobnih i izdržljivih ekoloških tenisica napravljenih od 97% prirodnih materijala.

10 prirodnih materijala nalazi se u MIRET ekološkim tenisicama

MIRET tenisice napravljene su od konoplje, kenafa, lana, pluta, drva, kukuruza, jute, eukaliptusa, kaučuka i 100% prirodne vune s Novog Zelanda certificirane najstrožim ekološkim certifikatima na svijetu za sigurnost životinja i okoliša.

Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies

MIRET u novoj kolekciji nudi četiri linije: Hempies, Woolies, Fluffies i Veggies. Svaka ekološka tenisica narasla je iz identičnih prirodnih materijala, ali ono što ih razlikuje je njihov vanjski materijal. Hempies tenisice napravljene su od 100% čiste konoplje koja je prirodno prozračna, čvrsta, ali mekana, antibakterijska, nije bojana te se uzgaja na eko plantažama. Vanjski materijal Woolies i Fluffies MIRET tenisica je 100% vuna koja se može nositi u svim vremenskim uvjetima. Obje su certificirane Oetko-tex, EU Ecolabel certifikatima, a Woolies i Veggies čak Cradle to Cradle certifikatom. Veggies MIRET tenisice su napravljene od biorazgradivog tekstila koji je čvrst i izdržljiv te se može u potpunosti kompostirati.

Inovacija u đonu i ulošku MIRET tenisica

Đon MIRET tenisica jedan je od najmekših i najfleksibilnijih na svijetu. Ne sadrži sintetičku gumu i napravljen je od 100% prirodnog lateksa od stabla kaučukovca. Uložak u MIRET tenisicama kreiran je od pluta, zaštićen je prirodnim tekstilom te ima certifikat za sigurnost hrane – tako da ih i vaš pas može sigurno žvakati.

Inovacija u vodoodbojnosti

U industriji obuće za vodoodbojnost obično se koriste kemikalije na bazi nafte koje su štetne za okoliš i čovjeka. MIRET tenisice zaštićene su posebnim 100% prirodnim vodoodbojnim slojem tako da u njima sigurno možete hodati i kad pada kiša.

MIRET ekološke tenisice dolaze u veličinama za cijelu obitelj: od 34 do 49, u četiri linije i ukupno trinaest boja. Projekt možete podržati prijavom na njihovoj internetskoj stranici ili od 3. ožujka na Kickstarter platformi kada ćete samo na prvi dan kampanje moći nabaviti tenisice po cijeni od 85$, odnosno oko 580 kuna.