Novi hit s Papuka! Ljubičasti gin s okusom Mediterana i šljokicama

Tek što je izišao na tržište, ljubičasti craft gin sa šljokicama iz poznate orahovačke Destilerije Kostelac u Londonu je osvojio zlato i titulu najboljeg hrvatskog gina s okusom. Originalna ljubičasta boja sa svjetlucavim efektom osvaja na prvu, a vrhunski okus podarili su mu esencije agruma i aromatičnog bilja poput lavande i ružmarina, najkvalitetniji pšenični destilat i čista voda s Papuka. “Mountain Creek Taste of Mediterranean” novi je craft gin poznate orahovačke Destilerije Kostelac, koja posljednjih nekoliko godina iznenađuje fanove originalnim ginovima u bojama.

Tek što je predstavljen tržištu, jedinstveni ljubičasti gin sa šljokicama već je osvojio prestižna priznanja, zlatnu medalju za iznimnu kvalitetu i titulu najboljeg hrvatskog gina s okusom na poznatom londonskom ocjenjivanju World Gin Awards 2024. „Nagrade nas uvijek razvesele i potiču da budemo još bolji i kvalitetniji. Rezultat su našeg dugogodišnjeg rada, iskustva, ulaganja u znanje i suvremenu tehnologiju te potvrda da svjetsko tržište prepoznaje vrijednost naših destilata“, kaže Krešimir Kostelac, vlasnik slavonske destilerije koja vas najnovijim ljubičastim adutom iz premium linije craft ginova vodi na putovanje u mediteranske vrtove.

Mountain Creek Taste of Mediterranean proizveden je od čak 29 vrsta mirisnog i aromatičnog bilja i destiliran je kroz sedam kolona, aroma mu je istovremeno snažna i smirujuća, a efektne šljokice dobivene su mljevenjem prirodnih minerala na nano čestice i sto posto su jestive. „Zaokruženi, mekani okus daje mu čista planinska voda koja izvire u Parku prirode i UNESCO geoparku Papuk, prirodno filtrirana kroz slojeve stijena od kojih su neke stare i više od 600 milijuna godina“, otkriva Kostelac tajnu njegovog vrhunskog okusa.

Ljubitelj aktivnog odmora, rekreativac i sportaš, vlasnik destilerije želio je ljubiteljima gina otkriti ljepote svog zavičaja, pa je na etiketama bocama od 0,7 litara iz Mountain Creek linije i ulaznica za Park šumu Jankovac, po mnogima najljepšu gorsku dolinu u Parku prirode Papuk. Uz najnoviji ljubičasti gin, u sastavu ove linije su ginovi London Dry, ružičasti Lady’s Choice s bobičastim voćem, narančasti Grapefruit&Tangerine i žuti pikantni Ginger&Lemon. Ovi ginovi dostupni su i u specijalnoj Shimmer ediciji sa šljokicama, a mogu se kupiti na web shopu.

Foto: arhiva Destilerija Kostelac