• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Lifestyle Događanja Decentni baranjski Advent poziva vas na uživanje u Božiću

  Decentni baranjski Advent poziva vas na uživanje u Božiću

  Predblagdansko razdoblje u Bilju svake godine se slavi na poseban način. Svaki dan adventa, možete u posebnom, zimskom ruhu posjetiti Kopački rit i doživjeti ga u autentičnom  zagrljaju zime, a naša je preporuka svakako da najavite dolazak u PP Kopački rit i provozate se toplim vlakićem, u  primjerenom blagdanskom ruhu. Toplu dobrodošlicu i otvorena vrata naići ćete u brojnim ugostiteljskim objektima kao i na vinskim cestama/podrumima, gdje će vas dobrodošlica domaćina i njegova gastro ponuda, propisno zagrijati i pokazati vam ukusnu stranu zimske Baranje.

  foto: Tomislav Horvat

  Poseban Advent u ponudi Baranje – prva postaja neka bude Bilje

  Destinacija Bilje, smještena na atraktivnoj lokaciji kojoj je s jedne strane prvi susjed Osijek, urbana sredina sa svim pogodnostima velikog grada, a s druge potpuna divljina Kopačkog rita – oduševiti će vas svojim posebnim Adventom kojim se skromno, nenametljivo, decentno, u pravom blagdanskom ozračju dostojanstveno slavi Božić. Posljedni adventski tjedan godine doista je pravi božićni tjedan u Bilju. Advent  u Bilju održavati će se od 21. do 22.12.2019.  prosinca, u središtu mjesta.

  foto: Pixabay.com

  Središte mjesta dobiti će svoj adventski sajam, ukrašen svijećama i lampionima i pokojom lampicom no uz obavezan intimni i topao doživljaj božićne atmosfere. Osim intimnog ambijenta, u Bilju će se za vrijeme Adventskih dana, odvijati će se i atraktivan božićni program, uz glazbenike koji pjevaju božićne pjesme i nastupe folklornih skupina. Prigodna će biti i ponuda hrane i toplih napitaka, jer će se sve po starim receptima pripremati na nekoliko starih seoskih peći -“šporeta”. Prigodni ukrasi od slame borovine i sušenog voća upotpunit će romantično ozračje te dokazati da je čaroban Božić moguće doživjeti i bez prekomjernog kiča i blještavila.

  foto: arhiv uredništva

  Cijelo vrijeme održavanja Adventa, u ponudi će biti bogata gastro ponuda zimskih jela i slastica: pečene kobasice, čvarci, sarma, fiš paprikaš, gulaš od divljači te langošice, krofne, salenjaci, čaj, kuhano vino i rakija. Biti će organiziran atraktivan božićni sajam sa prodajom domaćih autohtonih proizvoda a najmlađima će biti na raspolaganju čitaonica i igraonica Djeda Božićnjaka uz prigodno uređen prostor gdje će se čitati božićne bajke.

  Osim izvrsne turističke ponude ruralnog turizma, u ljupkom Bilju pronaći ćete brojne kulturne znamenitosti, atraktivne gastro eno objekte i avanturističke sadržaje usko vezani uz blizinu Kopačkog rita i brojne vinske ili ciklo staze ispresijecane reljefima predivne prirode.

  foto: Hrvoje Domazetović

  Planirate li posjetitit Baranju ove zime, neka prva postaja bude Općina Bilje, uz prigodan Adventsko slavlje uz okićeno mjesto, finu hranu i ugođaj iz djetinjstva. Vidimo se, dobro došli!

  Sve informacije pronađite na:

  TZO Bilje
  Facebook TZO Bilje

  PRATITE NAS

  1,342InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Dodijeljene nagrade Marko Polo 2019

  U organizaciji FIJET Hrvatska i Zbora turističkih novinara HND-a u Novinarskom domu dodijeljene su nagrade Marko Polo za najbolje turističke reportaže. Grand Prix "Marko...

  Street food na slavonski način