Decentni baranjski Advent poziva vas na uživanje u Božiću

Predblagdansko razdoblje u Bilju svake godine se slavi na poseban način. Svaki dan adventa, možete u posebnom, zimskom ruhu posjetiti Kopački rit i doživjeti ga u autentičnom  zagrljaju zime, a naša je preporuka svakako da najavite dolazak u PP Kopački rit i provozate se toplim vlakićem, u  primjerenom blagdanskom ruhu. Toplu dobrodošlicu i otvorena vrata naići ćete u brojnim ugostiteljskim objektima kao i na vinskim cestama/podrumima, gdje će vas dobrodošlica domaćina i njegova gastro ponuda, propisno zagrijati i pokazati vam ukusnu stranu zimske Baranje.

foto: Tomislav Horvat

Poseban Advent u ponudi Baranje – prva postaja neka bude Bilje

Destinacija Bilje, smještena na atraktivnoj lokaciji kojoj je s jedne strane prvi susjed Osijek, urbana sredina sa svim pogodnostima velikog grada, a s druge potpuna divljina Kopačkog rita – oduševiti će vas svojim posebnim Adventom kojim se skromno, nenametljivo, decentno, u pravom blagdanskom ozračju dostojanstveno slavi Božić. Posljedni adventski tjedan godine doista je pravi božićni tjedan u Bilju. Advent  u Bilju održavati će se od 21. do 22.12.2019.  prosinca, u središtu mjesta.

foto: Pixabay.com

Središte mjesta dobiti će svoj adventski sajam, ukrašen svijećama i lampionima i pokojom lampicom no uz obavezan intimni i topao doživljaj božićne atmosfere. Osim intimnog ambijenta, u Bilju će se za vrijeme Adventskih dana, odvijati će se i atraktivan božićni program, uz glazbenike koji pjevaju božićne pjesme i nastupe folklornih skupina. Prigodna će biti i ponuda hrane i toplih napitaka, jer će se sve po starim receptima pripremati na nekoliko starih seoskih peći -“šporeta”. Prigodni ukrasi od slame borovine i sušenog voća upotpunit će romantično ozračje te dokazati da je čaroban Božić moguće doživjeti i bez prekomjernog kiča i blještavila.

foto: arhiv uredništva

Cijelo vrijeme održavanja Adventa, u ponudi će biti bogata gastro ponuda zimskih jela i slastica: pečene kobasice, čvarci, sarma, fiš paprikaš, gulaš od divljači te langošice, krofne, salenjaci, čaj, kuhano vino i rakija. Biti će organiziran atraktivan božićni sajam sa prodajom domaćih autohtonih proizvoda a najmlađima će biti na raspolaganju čitaonica i igraonica Djeda Božićnjaka uz prigodno uređen prostor gdje će se čitati božićne bajke.

Osim izvrsne turističke ponude ruralnog turizma, u ljupkom Bilju pronaći ćete brojne kulturne znamenitosti, atraktivne gastro eno objekte i avanturističke sadržaje usko vezani uz blizinu Kopačkog rita i brojne vinske ili ciklo staze ispresijecane reljefima predivne prirode.

foto: Hrvoje Domazetović

Planirate li posjetitit Baranju ove zime, neka prva postaja bude Općina Bilje, uz prigodan Adventsko slavlje uz okićeno mjesto, finu hranu i ugođaj iz djetinjstva. Vidimo se, dobro došli!

Sve informacije pronađite na:

TZO Bilje
Facebook TZO Bilje