Top destinacija kontinenta poziva na ljetni provod

Puno je dobrih razloga za posjetu Zagorju, a najviše događanja odvija se upravo ljeti. Daleko od mora, no s dovoljno vodene zabave, naša kontinentalna rivijera pruža obilje zbivanja. Sve kulturno – zabavne sadržaje na otvorenom možete kombinirati s gastro delicijama i potpunom relaksacijom na čarobnoj prirodnoj veduti Zagorja koja skriva brojne zabavne evente.

autor: Branko Balaško

Možete obići usput i neke od poznatih izletišta, te se prepustiti spokoju zelenih brežuljaka i totalnom relaxu, istražiti eno gastro ponudu, upotpunjenu atraktivnim wellness programima. Umorite li se od manifestacija i evenata, tu je i odličan termalni wellness ljetni program.

autor: Jasenka Haleuš

Kamo, kada i gdje – donosimo neke od preporuka za ovoljetni raskošni program:

Krapinske Toplice – BADLFEST 2019 18.7. – 21.7.2019.

Kulturno-zabavna manifestacija upriličena u spomen na Jakoba Badla, utemeljitelja zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, uz niz kulturnih, zabavnih, gastronomskih, enoloških i sportskih priredbi.

Tradicionalna Tuheljska noć

26.7.2019. – 27.7.2019. Tuheljske Toplice

arhiv TZ Krapinsko – zagorske županije

Tradicionalna Tuheljska noć prepoznatljiv je brend koji se gradi već više od 30 godina i nudi bogat kulturno-zabavni program kojeg upotpunjuje nastup poznatih glazbenih izvođača, mažoretkinja, puhačkog orkestra, kuburaša, razne animacije za djecu, bogata ugostiteljska ponuda, tradicionalni malonogometni turnir, a u ponoć spektakularni tradicionalni vatromet.

Gotalovec – Topličica – 27. 7. – 28.7.

„Tak se negda pri nami delale“ – “Gotali“ Gotalovec, 27.7.2019. – 28.7.2019, Budinščina

XIII. Sajam pri Starom gradu Konjščina

1.8.2019. – 30.9.2019., Konjščina

Tradicionalna 12. po redu manifestacija sklop je trodnevnih događanja uz prikaz starih običaja i zanata, tradicijskih igara, kulturno-umjetničkih programa i zabave. Prezentacija je to bogate baštine ovog kraja i prenošenje tradicije na mladi naraštaj.

Prikaz starih zanata i običaja, nastup plesnih  skupina: “Plesom kroz  stoljeća” uz  interpretaciju srednjovjekovne  glazbe.

17. Vrtna zabava kod Luje Vranyczany

17.8.2019. Park Vranyczany

Obucite krinolinu, budite plemić ili plemkinja na jedan dan, uživite se u 17. po redu, Vrtnu zabavu kod Luje Vranyczany koja će vas vratiti u ozračje davnih vremena, balova, plemkinja, plemića i ljetne razbibrige tipične za ladanje.. Posjetite Glazbeno-scenski prikaz života i običaja puka i plemstva koje je živjelo u parku Vranyczany te u oroslavskim dvorcima kroz stoljeća.

Donijeli smo dio zabave, za ostatak posjetite bajkovito Zagorje i prepustite se ljetu na kontinentu..

autor: Žarko Piljak

Naslovna foto: Silvestar Matejak

Ostali autori fotki: Jasenka Haleuš, Branko Balaško, Žarko Piljak

www.visitzagorje.hr
Facebook