• NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Istraži/doživi Top destinacija kontinenta poziva na ljetni provod

  Top destinacija kontinenta poziva na ljetni provod

  Puno je dobrih razloga za posjetu Zagorju, a najviše događanja odvija se upravo ljeti. Daleko od mora, no s dovoljno vodene zabave, naša kontinentalna rivijera pruža obilje zbivanja. Sve kulturno – zabavne sadržaje na otvorenom možete kombinirati s gastro delicijama i potpunom relaksacijom na čarobnoj prirodnoj veduti Zagorja koja skriva brojne zabavne evente.

  autor: Branko Balaško

  Prva ovoljetna postaja neka bude Veliki Tabor gdje će se u 4 dana prikazivati preko 150 kratkometražnih filmova iz 50 zemalja. Svratite i na glasoviti BadlFest u Krapinske Toplice, ili do Velikog Tabora na izložbu Otona Ivekovića. Ili se vratite u prošlost uz manifestaciju “Tak se negda pri nami delale“ – “Gotali“ Gotalovec.


  Možete obići usput i neke od poznatih izletišta, te se prepustiti spokoju zelenih brežuljaka i totalnom relaxu, istražiti eno gastro ponudu, upotpunjenu atraktivnim wellness programima. Umorite li se od manifestacija i evenata, tu je i odličan termalni wellness ljetni program.

  autor: Jasenka Haleuš

  Kamo, kada i gdje – donosimo neke od preporuka za ovoljetni raskošni program:

  Veliki Tabor – Desinić 11.7.2019. – 14.7.2019. TABOR FILM FESTIVAL

  U prekrasnom srednjovjekovnom dvorcu Veliki Tabor u četiri dana prikazat će se preko 150  kratkometražnih filmova iz preko 50 zemalja svijeta na 17. izdanju Tabor Film Festivala. Uz bogati filmski program, TFF ima i impresivnu glazbeni program na čak 6 pozornica. Posjetitelji će moći uživati i u brojnim radionicama, predavanjima i promocijama knjiga, kao i ukusnoj domaćoj hrani i piću te kampu koji se nalazi u blizini samog dvorca.

  Krapinske Toplice – BADLFEST 2019 18.7. – 21.7.2019.

  Kulturno-zabavna manifestacija upriličena u spomen na Jakoba Badla, utemeljitelja zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, uz niz kulturnih, zabavnih, gastronomskih, enoloških i sportskih priredbi.

  Oton Iveković: “Znameniti gospodar Velikog Tabora”, 19.srpnja 2019.

  Dvor Veliki Tabor vas poziva na otvorenje izložbe  „Oton Iveković: znameniti gospodar Velikog Tabora“ u petak, 19. srpnja 2019., u 18:00 sati u Dvoru Veliki Tabor, Košnički Hum 1, Desinić. Posjetite izložbu našeg velikana i uživajte u ljepoti i sjaju Velikog Tabora.

  Tradicionalna Tuheljska noć

  arhiv TZ Krapinsko – zagorske županije

  Tradicionalna Tuheljska noć prepoznatljiv je brend koji se gradi već više od 30 godina i nudi bogat kulturno-zabavni program kojeg upotpunjuje nastup poznatih glazbenih izvođača, mažoretkinja, puhačkog orkestra, kuburaša, razne animacije za djecu, bogata ugostiteljska ponuda, tradicionalni malonogometni turnir, a u ponoć spektakularni tradicionalni vatromet.

  Gotalovec – Topličica – 27.-28.7.

  „Tak se negda pri nami delale“ – “Gotali“ Gotalovec, 27.7.2019. – 28.7.2019, Budinščina

  Tradicionalna 12. po redu manifestacija sklop je trodnevnih događanja uz prikaz starih običaja i zanata, tradicijskih igara, kulturno-umjetničkih programa i zabave. Prezentacija je to bogate baštine ovog kraja i prenošenje tradicije na mladi naraštaj.

  Donijeli smo dio zabave, za ostatak posjetite bajkovito Zagorje i prepustite se ljetu na kontinentu..

  autor: Žarko Piljak

  Naslovna foto: Silvestar Matejak

  Ostali autori fotki: Jasenka Haleuš, Branko Balaško, Žarko Piljak

  www.visitzagorje.hr
  Facebook

  PRATITE NAS

  1,285InstagramSlijedi

  Najčitanije

  “Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su...

  „Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su najljepše plaže.“ - ulomak iz knjige RokOtok, Domagoja Jakopovića Ribafisha. RokOtok je nastao u...