Top destinacija kontinenta poziva na ljetni provod - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • PREPORUKA IZLETA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Istraži/doživi Top destinacija kontinenta poziva na ljetni provod

  Top destinacija kontinenta poziva na ljetni provod

  Puno je dobrih razloga za posjetu Zagorju, a najviše događanja odvija se upravo ljeti. Daleko od mora, no s dovoljno vodene zabave, naša kontinentalna rivijera pruža obilje zbivanja. Sve kulturno – zabavne sadržaje na otvorenom možete kombinirati s gastro delicijama i potpunom relaksacijom na čarobnoj prirodnoj veduti Zagorja koja skriva brojne zabavne evente.

  autor: Branko Balaško

  Možete obići usput i neke od poznatih izletišta, te se prepustiti spokoju zelenih brežuljaka i totalnom relaxu, istražiti eno gastro ponudu, upotpunjenu atraktivnim wellness programima. Umorite li se od manifestacija i evenata, tu je i odličan termalni wellness ljetni program.

  autor: Jasenka Haleuš

  Kamo, kada i gdje – donosimo neke od preporuka za ovoljetni raskošni program:

  Krapinske Toplice – BADLFEST 2019 18.7. – 21.7.2019.

  Kulturno-zabavna manifestacija upriličena u spomen na Jakoba Badla, utemeljitelja zdravstvenog turizma u Krapinskim Toplicama, uz niz kulturnih, zabavnih, gastronomskih, enoloških i sportskih priredbi.

  Tradicionalna Tuheljska noć

  26.7.2019. – 27.7.2019. Tuheljske Toplice

  arhiv TZ Krapinsko – zagorske županije

  Tradicionalna Tuheljska noć prepoznatljiv je brend koji se gradi već više od 30 godina i nudi bogat kulturno-zabavni program kojeg upotpunjuje nastup poznatih glazbenih izvođača, mažoretkinja, puhačkog orkestra, kuburaša, razne animacije za djecu, bogata ugostiteljska ponuda, tradicionalni malonogometni turnir, a u ponoć spektakularni tradicionalni vatromet.

  Gotalovec – Topličica – 27. 7. – 28.7.

  „Tak se negda pri nami delale“ – “Gotali“ Gotalovec, 27.7.2019. – 28.7.2019, Budinščina

  XIII. Sajam pri Starom gradu Konjščina

  1.8.2019. – 30.9.2019., Konjščina

  Tradicionalna 12. po redu manifestacija sklop je trodnevnih događanja uz prikaz starih običaja i zanata, tradicijskih igara, kulturno-umjetničkih programa i zabave. Prezentacija je to bogate baštine ovog kraja i prenošenje tradicije na mladi naraštaj.

  Prikaz starih zanata i običaja, nastup plesnih  skupina: “Plesom kroz  stoljeća” uz  interpretaciju srednjovjekovne  glazbe.

  17. Vrtna zabava kod Luje Vranyczany

  17.8.2019. Park Vranyczany

  Obucite krinolinu, budite plemić ili plemkinja na jedan dan, uživite se u 17. po redu, Vrtnu zabavu kod Luje Vranyczany koja će vas vratiti u ozračje davnih vremena, balova, plemkinja, plemića i ljetne razbibrige tipične za ladanje.. Posjetite Glazbeno-scenski prikaz života i običaja puka i plemstva koje je živjelo u parku Vranyczany te u oroslavskim dvorcima kroz stoljeća.

  Donijeli smo dio zabave, za ostatak posjetite bajkovito Zagorje i prepustite se ljetu na kontinentu..

  autor: Žarko Piljak

  Naslovna foto: Silvestar Matejak

  Ostali autori fotki: Jasenka Haleuš, Branko Balaško, Žarko Piljak

  www.visitzagorje.hr
  Facebook

  PRATITE NAS

  1,338InstagramSlijedi

  Najčitanije