Uskršnji doručak u Šibeniku – posebno iskustvo Dalmacije

Uskrs pred vratima, a u Šibeniku se sprema već poznati Uskršnji doručak, poznata svečanost blagdana s mirisom mora, okusom soli i pogledom na more. I ove godine Šibenik će tradicionalno organizirati Uskršnji doručak koji u svom programu prati u potpunosti dalmatinsku tradiciju. Uskrsna jaja, dalmatinski pršut, razni sirevi, pogače, šparoge i sezonske namirnice dio su ukusne priče koje organiziraju Turistička zajednica Grada Šibenika, Udruženje obrtnika Grada Šibenika i Grad Šibenik.Ako se nađete u Šibeniku, nemojte propustiti fritaju – šibenski specijalitet koji se pravi vjerovali ili ne od 5.000 jaja i jako puno pancete i šparoga.

Svojim nastupima razveselit će vas Dječji zbor Cvrčak, Etno igraonica Balarin, Šibenska narodna glazba i Šibenska gradska straža, Šibenske mažoretkinje i klapa Sebenico.
A nakon doručka i zabavnog programa, predlažemo  šetnje šibenskim tvrđavama, čuvaricama šibenske povijesti ili istraživanje uličica grada koji spada među najveće i najbolje očuvane izvorne srednjovjekovne gradove. Njegova povijesna jezgra, uključena je u zaštitnu zonu
katedrale sv. Jakova koje je od 2000. godine pod zaštitom UNESCO-a kao dio svjetske i kulturne povijesne baštine.

Posebnost ovogodišnjeg doručka je Uskrsni Oldtimer Promo Tour koji se se održavati paralelno
kao kulisa Uskrsnog doručka.

Tom prigodom na Šibenskoj rivi okupiti će se oldtimer automobili i motori iz Šibenika, Zadra,
Splita, Trilja, Omiša, Dugog Rata i drugih mjesta Dalmacije, Istre te iz kontinentalnog dijela
Hrvatske ali i predstavnici oldtimer klubova iz Slovenije. Već po tradiciji i ovaj Oldtimer Promo Tour predstavlja druženje s ciljem upoznavanja ali i edukacije o očuvanju tehničke i povijesne baštine.
Poželite li se smjestiti, a ujedno i pronaći odličnu ponudu za blagdane, posjetite šibenske hotele koji nude odmor za Uskrs.


Preporuka smještaja u Šibeniku za Uskrs:
www.amadriapark.com/hr/ponuda/uskrs-u-sibeniku
dresortsibenik.com/hr/uskrs/
www.bellevuehotel.hr/

hotel-lifepalace.hr/hr
hotels/king-kresimir-heritage-hotel
armerun.com/hr/hotel

Privatni smještaj možete pronaći putem aplikacije:  VisitSibenik

Dobrodošli u Šibenik!