Tko bolje kuha – snaše ili influenceri?
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • GASTRO HRVATSKA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
 • TURISTIČKE VIJESTI
More
  Naslovnica Gastro Hrvatska Tko bolje kuha – snaše ili influenceri?

  Tko bolje kuha – snaše ili influenceri?

  Mogu li hrvatski gastro blogeri pobijediti slavonske snaše koje slove za vrhunske kuharice? U Babinoj Gredi sve je spremno za najveći gastro megdan u povijesti Slavonije!

  I jedni i drugi su sjajni domaćini i veliki ljubitelji slavonskih specijaliteta, u kuhinji su spretni i okretni, a jela pripremaju s puno ljubavi i strasti, no pristupi im se potpuno razlikuju. Kuhaju li bolje slavonski food blogeri ili snaše, saznat će se u nedjelju, 1. rujna, na atraktivnom natjecanju u Babinoj Gredi na farmi Salić.

  Boje snaša branit će članice kluba babogredskih kuvačica čije podatke klub zasad vješto krije, a prva se postava neće znati do pred sam početak manifestacije. Izazovu nisu mogli odoljeti poznati hrvatski influenceri Ena Foodgasm Kokanović, odnedavno Nagy, te Vedran Bošković, autor stranice Začinjeno s ljubavlju (Seasoned with Love).

  „Pripremat će se jela koja čine tradicionalni šokački ručak: razne juhe – povrtne, u vodi od tijesta, s kuhanim mesom, potom pečenja, pa varijante krumpira i slanine, tjestenine – tačke, trganci…, kolači i slastice poput salenjaka i štrudli. Tko preživi, kuhat će! I s jedne, i s druge strane očekuju se i kulinarski asovi iz rukava, a posjetitelji će moći podijeliti dojmove i ocjene. Nakon što ih pregleda, domaćin manifestacije, čika Ilja, sažet će ih u konačnu presudu. Kao međunarodni stručni promatrač ogled i sudovanje će pratiti blogerica Sanja Mijac, poznata i kao Domaćica Sanja. Jednog od sretnih komentatora očekuje i prigodna nagrada“, ističu organizatori gastro megdana, koji je sastavni dio 18 izdanja Stanarskih susreta, manifestaciji koja će osim kuhara, 31. kolovoza i 1. rujna u Babinu Gredu dovesti slikare, kazališne umjetnike, najbolje tamburaše, jahače i sve one koji se vole natjecati u starinskim disciplinama.

  Ako niste znali, u ovom mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji pronađen je prvi zapis o slavonskom kulinu, konjogojstvo ima najdulju tradiciju u Slavoniji, a svaka dva mjeseca organizira se neko događanje i na taj način čuvaju se najljepši slavonski običaji.

  Više detalja pronađite na facebook.com/VisitBabinaGreda

  PRATITE NAS

  1,332InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Bajkovit grad satkan od legendi

  Kome Ludbreg duguje ime? Kome Ludbreg duguje svoje ime vjerojatno nikada nećemo pouzdano ustanoviti, no uz novi početak nekadašnjeg rimskog naselja - Castrum Iovia, vezane...