Pizzerija Veža – savršen proljetni predah

Poželite li se tu i tamo odmoriti od užurbanog gradskog žrvnja i sjesti na dobru pizzu i pivu, preporuka je da svratite kod Kvaternikovog trga u Pizzeriju Veža. Na svega nekoliko minuta hoda u Maksimirskoj 29 u Zagrebu nadomak Kvatrića, smještena je ova šarmantna pizzerija, idealno mjesto za kvartovske goste ali i sve putnike namjernike koji žele isprobati dobre pizze i osjetiti se prilično dobrodošli. Udoban, lijepo uređen i nepretenciozan prostor idealan je za odmor i uživanje u odličnoj ponudi pizza i burgera.

Pizzerija je poznata po ponudi pizza s bijelim tijestom i klasičnim, a zanimljivost jelovnika je da pizze ponosno nose imena okolnih ulica. Možete tako od samih pizza degustirati Fijanovu, Babukićevu, Livadićevu, pizzu Srebrnjak, Kurelčevu, Kušlanovu, Ožegovićevu,Šulekovu i ostale, te uživati u bogatoj pivskoj ponudi palete piva Medvedgrad. Pojedine pizze diče se prilično raskošnim i ekstravagantim sastojcima kao što je sabljarka, guanciale, lardo, biftek i bresaola. Možete naručiti i bijela i crna vina vinarije Katunar na čaše ako želite isprobati vinsku kartu pored standardne ponude pića i sokova te piva.

Konobari su iznimno ljubazni, osoblje brzo a sam pristup je takav da se osjećate potpuno udomaćeno već nakon prvih minuta dolaska. Vanjska terasa koja gleda na Maksimirsku ulicu i Kvaternikov trg te je idealno mjesto druženja u proljetnim i ljetnim danima. Osim pizza u ponudi menija su i izdašni burgeri, tako možete isprobati Queens burger, 100% prirodni burger od domaće junetine (200g) s dodatkom topljenog cheddar sira i dalmatinske hrskave pancete poslužen s rajčicom, krastavcima, zelenom salatom i NY umakom + krumpirići uz dodatak ketchupa i majoneze.

Ili Staten Island burger, 100% prirodni Burger od domaće junetine (200g) , s topljenim cheddar sirom, poslužen sa kiselim krastavcima, rajčicom, zelenom salatom, NY umakom, jalapenos papričicama i kolutićima luka + dodatak krumpirića sa ketchupom i majonezom. U ponudi je izbor i raznoraznih lasagna, a blizina užeg gradskog centra i lokacija do koje se lako i neometano možete doći javnim prijevozom dodatan je adut Veže.

Ova pizzeria dospjela je nedavno na naslovnice poznatih medija zbog svoje simpatične djelatnice, mlade nepalke Rine čiji je široki osmijeh uistinu metafora za onu poznatu uzrečicu „nakon kiše dolazi sunce“. Rina je sa samo 20 godina, svoju sreću odlučila pronaći u Hrvatskoj kao brojni njeni sunarodnjaci, i u pizzeriji Veža se čini se, odlično snašla.

Nije ni čudno obzirom da u Veži dominira osjećaj da ste uvijek dobrodošli bilo da ste susjed, turist, gost. Autentični duh starog Zagreba gdje se nekoć nije gledalo na godine osoblja već da oni koji vas poslužuju budu prvenstveno dobronamjerni, ljubazni i spretni, ovdje se zrcali već od prvog dojma. Možda je to pored ukusnog menija, bazični sastojak pizzerije Veža.

Zapratite Vežin Instagram i Facebook

Fotografije: facebook.com/vezapizza