• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • PREPORUKA IZLETA
 • GASTRO HRVATSKA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Događanja/najave Okusite ljekovitu prirodu Moslavine - IV FungiFest uskoro

  Okusite ljekovitu prirodu Moslavine – IV FungiFest uskoro

  IV. Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje uskoro otvara vrata ljubiteljima gljiva!

  Prijamni centar Repušnica će tradicionalno krajem mjeseca rujna postati mjesto okupljanja zaljubljenika u gljive s područja Moslavine, Zapadne Slavonije, ali i ostatka Hrvatske, pa sve do susjednih zemalja, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

  Gljivarski kotlić, izložba gljiva, stručna predavanja, kulturno-umjetnički program, pješački obilasci Lonjskog polja čekaju prve posjetitelje.

  Ovaj moslavački ulaz u Park prirode Lonjsko polje, mjesto gdje se isprepliću pogledi na močvarno carstvo Lonjskog polja s jedne strane i rajska ljepota obronaka vinorodne Moslavačke gore s druge strane, u subotu, 28. rujna, biti će domaćin četvrtog po redu FungiFest-a – Festivala gljiva i ljekovitog bilja.

   

  Prepoznatljivost FungiFest-a je u tome što nudi više od uobičajenih gljivarijada.

  Uz uživanje u pogledima na izložbene primjerke gljiva moslavačkog i slavonskog područja koje će i ovoga puta biti označene karticom sa hrvatskim i novim znanstvenim nazivom, te oznakom jestivosti, u sklopu ovogodišnjih stručnih predavanja moći će se nešto novo naučiti o podzemnim gljivama i plantažnom uzgoju komercijalnih vrsta tartufa u Hrvatskoj.

  Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, rekreativnog jahanja, brojne dječje radionice, uživanje u velikom gljivarskom kotliću, te vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor „Krapec“.

  Navratite 28. rujna do Prijamnog centra Repušnica i zajedno s organizatorima naučite nešto novo o gljivama, uživajte u eno-gastro ponudi ili jednostavno uživajte u prekrasnoj prirodi Parka prirode Lonjsko polje.

  Više informacija:

  Facebook događaj: FungiFest 2019.

  Internet stranica: www.turizam-kutina.hr

  facebook.com/turistickazajednica.gradakutine

  naslovna foto: Pixabay.com
  Ostale fotografije: arhiv TZ Kutine

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  PRATITE NAS

  1,356InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Kamo na izlet? Veličanstvene kontinentalne destinacije zovu na odmor

  Svima nam je poznati koliko se izleti mogu jednostavno isplanirati,  a uz dobru organizaciju mogu se pretvoriti u prekrasno iskustvo koje ne košta puno. Seosko...

  Do Pariza i natrag u jednom danu