Kušajte okuse varaždinskog kraja - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • GASTRO HRVATSKA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Događanja/najave Kušajte okuse varaždinskog kraja

  Kušajte okuse varaždinskog kraja

  U vremenu od 13. travnja do 01. svibnja održati će se treći po redu Dani okusa varaždinskoga kraja, koji ove godine obuhvaćaju 14 ugostiteljskih objekata – nosioca standarda Okusi varaždinskoga kraja. Oni će ljubiteljima gastronomskih specijaliteta omogućiti da po promotivnoj cjeni uživaju u dva menija od tri slijeda jela spravljenih od tradicijskih namirnica našega kraja.

  Doživjeti kuhinju varaždinskoga kraja, znači upoznati bogatstvo i raznolikost jela koja su, s jedne strane, nastala jednostavnošću pripreme i domišljatošću seoskih domaćica uz kućna ognjišta ili, s druge strane, osobitim kulinarskim umijećem i vještinama u građanskim, gospodskim i plemenitaškim dvorskim kuhinjama.

  Ljudi su ovdje oduvijek znali uživati u bogatstvu okusa što krijepe tijelo i opuštaju dušu, u dobrom jelu i piću. Zato to preporučuju i svojim gostima.

  I ne žurite pri tom…

  Predajte se vremenu i doživljaju…

  Osjetite u svakom zalogaju kolika je ljubav, a kako kaže ona narodna „Ljubav ide kroz želudac“, utkana u pripremu jela koje blagujete…

  doživite i istražite raznovrsne palete okusa u odabranim objektima koje resi oznaka standarda Okusi hrvatske tradicije– Okusi varaždinskoga kraja.

  Kušajte i uživajte upoznajući ih.

  Dobar vam tek !

  Cjelokupnu ponudu menija po objektima možete preuzeti ovdje.

  Turistička zajednica Varaždinske županije

  Facebook TZ Varaždinske županije

  Dani okusa Varaždinskog kraja

  fotografije preuzete: TZ Varaždinske županije

  PRATITE NAS

  1,329InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Dvorac i podrum Belaj – doživljaj carske gozbe u Istri

  Piše: Vlatka Vužić Jednom davno u koritu rijeke Raše postojalo je nekoliko dvoraca. Jedan od njih bio je i dvorac koji je u XI stoljeću...