Kušajte mlado vino i sireve Zagrebačke županije

FESTIVAL MLADOG VINA „PORTUGIZAC PLEŠIVICA“ I SIREVA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE

U organizaciji Udruge Portugisca Plešivica i Udruge malih sirara “Sirek” uz potporu Zagrebačke županije, održat će se Festival mladog vina “Portugizac Plešivica” i sireva Zagrebačke županije, od 5. do 8. 11. 2019. godine na Trgu bana Josipa Jelačića, od 10 do 18 sati.

Ništa tako dugo i tako dobro ne povezuje Zagrebačku županiju i grad Zagreb kao sir i mladi portugizac.

Zato ovim putem pozivamo ljubitelje domaćih tradicionalnih proizvoda da nam se pridruže u centru Zagreba, gdje će desetak Plešivičkih vinara predstaviti mladi Portugizac, prvo vino iz ovogodišnje berbe koje nam dolazi na tržište. Među izlagačima su: PZ Plešivica, Gregorić Snježana, Braje Robert, Braje Josip, VVG Sirovica, Vučinić Zdenko, Golubić Danijel, Krešimir Ivančić, Majcenović Vlado i Stanišić Franjo.

Da je portugizac zajednička robna marka i tradicija koja nas povezuje, deset članova iz Udruge Portugizac Plešivica – Gregorić Snježana, Golubić Danijel, Braje Robert, Braje Josip, Damir Drago Režek, Gregorić Franjo, Ciban, Vukoder, Jurkovac i PZ Plešivica, udružili su snage i pokrenuli zajedničku proizvodnju portugisca od posebno odabranog grožđa s najboljih položaja te proizveli 1300 litara koje će na tržištu ponuditi pod zajedničkim nazivnikomPortugizac Plešivica Selection.

Osim što se Portugizac u ove hladnije dane može lijepo sljubiti s jelima od divljači, tamnim mesom te nezaobilaznim kestenima, jako lijepo se slaže i sa sirevima.

Da je tome tako, posjetitelji će se moći uvjeriti na licu mjesta i okusiti razne sirarske delicije sirana Šestak i Kusanovec te doživjeti harmoniju i sklad s vinima Plešivičkog vinogorja ali i uvjeriti se u kvalitetu domaćih mliječnih proizvoda „Ceste sira Zagrebačke regije“.

Udruga malih sirara Zagrebačke županije »Sirek« ovom će prigodom dodijeliti nagrade siranama koje su na ocjenjivanju u Buzinu osvojile 10 zlatnih, 5 srebrnih i 1 brončano odličje.

Na veselje zaljubljenika u vino, nakon Festivala portugisca i sira, Plešivički vinari najavljuju i atraktivnu proslavu Martinja – blagdan Svetog Martina, zaštitnika vina, vinove loze i vinogradara, pa nam tako jesen svima postaje toplije i zabavnije godišnje doba.

Dobro nam došli!

PR: Udruga Portugizac Plešivica & Udruga malih sirara Zagrebačke županije “Sirek”