Naslovnica Događanja/najave Završilo natjecanje Julius Meinl Barista Championship

Završilo natjecanje Julius Meinl Barista Championship

Kerić pobjednik natjecanja Julius Meinl Barista Championship

Na zagrebačkom Cvjetnom trgu održano je finalno natjecanje Julius Meinl Barista Championship i najavljena kampanja Meet With A Poem.

Svoje  vještine pokazalo je 8 finalista prestižnog natjecanja Julius Meinl Barista Championship iz Osijeka, Rijeke, Zagreba i Splita: Kristijan Tomeković, Boško Čakarević, Monika Orak, Sanin Kadic, Dušan Kerić, Marko Podbrežnički, Smiljana Patrlj i Tomislav Stančić. Njihove je vještine  pratilo je  7 sudaca. Glavni sudac bio je Niko Orosi. Pobijedio je Dušan Kerić iz Zagreba i tako si osigurao avionsku kartu za posjet Svjetskom natjecanju barista, koje će se održati 2020. godine u australskom Melbourneu.

Toplo vrijeme privuklo je mnoge posjetitelje među kojima  su bila i mnoga poznata lica kao što su Larisa Lipovac Navojec, Doris Karamatić, Davor Gobac, Maja Vučić, Hrvoje Klobučar, Luka Nižetić i Ljiljana Vinković. Dolaskom i pisanjem stihova podržali su globalnu kampanju tvrtke Julius Meinl: Meet With A Poem, a u hvatanju inspiracije pomogla im je mirisna kava. Svi ljubitelji kave mogu 1. listopada svratiti u jedan od 33 Julius Meinl partnerska ugostiteljska objekta diljem Hrvatske u dvoje i napisati stih i za njega dobiti 2 besplatne kave ili čaja. Popis lokacija  je na linku https://bit.ly/2mJt0Rz

Globalna kampanja tvrtke Julius Meinl, Meet With A Poem, potiče druženje i pisanje stihova te uživanje u kavi. Umjetnost je odavno utkana u filozofiju njihovog poslovanja, budući da su ambasadori kulture bečke kavane, koju je zaštitio  UNESCO. Ovaj put kampanja osim umjetničke ima i plemenitu namjenu. Za svaki napisani stih, Julius Meinl daruje 4 kn udruzi Veliko srce malom srcu. Ta neprofitna humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i srčanim bolestima nedavno je od grada Zagreba dobila na korištenje stan u kojem će boraviti roditelji bolesne djece a ova donacija pomoći će radu Udruge.

“Julius Meinl promiče važnost zajedništva, poetskog i sveukupnog umjetničkog izražavanja. U skladu s njegovanjem zajedništva i humanitarnog djelovanja, koje je jednako našoj prirodi i poslovnoj kulturi, ovom donacijom pomažemo u realizaciji ciljeva i programa Udruge u zaštiti zdravlja i sveukupnoj dobrobiti  skupine djece sa srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Ovaj put odlučili smo uključiti u donaciju i naše  sugrađane, koji pisanjem stihova daruju od srca i pozivam ih da u što većem broju posjete jednu od 33 lokacije i pretoče svoju inspiraciju na papir” dodao je Marko Crnogorac, direktor i član uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Tomislav Radić

NAJČITANIJE

PRATITE NAS

7,991ObožavateljiLajkaj

IZDVOJENO