Sve je spremno – evo tko će sve nasmijati publiku u Kastvu! 

 

Čast da otvori ovaj festival pripala je proslavljenom glumcu Tariku Filipoviću koji nastupa 7.6. monodramom „Sex i glad“, koja će nasmijati publiku ‘do suza’ a one koji ne znaju baš sve (ili su zaboravili) štošta naučiti o „onim stvarima“. Tarik kao doktor seksologije, profesor, playboy i nova Faca u gradu Kastvu, vodi publiku na uzbudljivi safari kroz prašumu pojmovlja iz područja ljudske seksualnosti. O ovoj vječno intrigantnoj temi mnogi samo šapuću u mraku, a Tarik pod svjetlima reflektora lamentira, pjeva i pleše. I zato se ne propušta! 

Drugi dan Festivala (8.6.) pozornicu na Crekvini preuzima Splitska scena, kolektiv splitskih stand-up komičara, koji rasprodaje dvorane diljem regije zahvaljujući žestokom, živom i britkom humoru. Nastupaju sa svojim showom „Smijeh u teška vremena“, a nakon što čujete splitsku interpretaciju vremena u kojima živimo, shvatit ćete da (crni) humor sve spašava. 

Festival smijeha se 9.6. s publikom oprašta na najbolji mogući način – uz potpuno novu izvedbu Ivana Šarića. Sve što je Ivan godinama spremao i primjećivao, na temu muško – ženskih odnosa, života na Balkanu i u Dalmaciji, političkih tema i svakodnevnih događanja u Hrvata, ispričat će na Kastvu u maniri  Eddie Izzarda i Monty Python-a.

“Jako se radujem ponovnom nastupu u Kastvu. To mjesto a i publika imaju super energiju. Također to je jedna od posebnijih lokacija kad je bina i gledalište u pitanju. Ako pogledate fotografije s prijašnjih festivala bit će vam jasno o čemu pričam. Nakon izazovnih par godina koje nam je priuštila pandemija, a i perioda u kojem sam s najvećim veseljem u životu postao tata, raduje me povratak na hrvatske pozornice.” rekao je  Ivan Šarić, a organizator Oleg Medica dodaje:

Požurite po svoje ulaznice! 

Karte za Festival su dostupne na www.mojekarte.hr, u Dallas Music Shop-u u Rijeci, te caffe baru Tin u Kastvu. Poučeni prijašnjim Festivalima, organizatori ove godine unaprijed upozoravaju da će smijeha biti u neograničenim količinama, ali karata ne, pa svoju kartu treba nabaviti brzo! U prodaji su jednodnevne karte (15 EUR, a na dan nastupa 17 EUR) i za one koji znaju da je smijeh najozbiljnija stvar u životu – trodnevne karte koje vode na sva tri show-a su 40 EUR. Tijekom trajanja Festivala smijeha vladat će posebna atmosfera u Kastvu, a mnogobrojne galerije, kafići i ugostiteljski objekti ponudit će posebnosti za goste. Želite li se smijati ‘punog trbuha’ Oštarija Fortica nudi posebno kreirane tanjure, a za one koji vole pojesti nešto ‘na brzinu’ pobrinuti će se McDonalds jedan od pokrovitelja festivala.   

foto: Danijela Mikičić