Sisak za Guinessa - kušajte najdužu štrudlu s jabukama! - ExploreCroatia
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • GASTRO HRVATSKA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Događanja/najave Sisak za Guinessa - kušajte najdužu štrudlu s jabukama!

  Sisak za Guinessa – kušajte najdužu štrudlu s jabukama!

  Autopromet Sisak d.o.o. organizira i najavljuje obaranje Guinnessovog rekorda, a ovaj rekord razveseliti će sve slatkoljupce. U Sisku, gradu koji nikad ne miruje, u tijeku su pripreme za izradu najduže štrudle na svijetu.

  U Sisku 21. lipnja, na prostoru Bazena Caprag, točno u 18,00 sati je službeno mjerenje najduže štrudle na svijetu. Dođite i Vi, budite dio slatke povijesti Siska! Natjecanje za Guinnessa održati će se u sklopu manifestacije City Games, Sisak – Europski grad sporta.

  Štrudlu od jabuka koja bi trebala biti dugačka između 1.500 i 1.600 metara te težiti oko dvije tone, izraditi će Mlin i pekare d.o.o. Sisak. Planirana težina tijesta je 800 kilograma, dok bi nadjev trebao težiti 1.200 kilograma.

  Za izradu ove štrudle utrošiti će se 500 kilograma brašna T-400, 1000 kilograma jabuka, 200 kilograma šećera, 200 kilograma margarina, 50 kilograma mljevenog šećera uz dodatak limuna, cimeta i soli. Predviđa se da će za izradu najduže štrudle biti potrebno između 250 i 300 radnih sati.

  Nakon službenog mjerenja ova tradicionalna slastica biti će podijeljena posjetiteljima za degustaciju. Dođite i Vi, budite dio slatke povijesti Siska, kušajte štrudlu iz Guinessovog rekorda! Čekamo vas u Sisku.

  Info i izvor: Turistička zajednica grada Siska

  PRATITE NAS

  1,317InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Jesen u Varaždinskoj županiji

  Od branja gljiva, festivala čipke do manifestacije posvećene zelju.. jesenski lonac Varaždinske županije krčka se bogatim manifestacijama posvećenima plodovima zemlje i šume, ali i...