Romantično, uzbudljivo i ljetno..otkrijte varaždinska Dvorišta

FESTIVAL VARAŽDINSKIH DVORIŠTA 2022.

Vikend u Varaždinu je uvijek odlična ideja, a još bolja postaje kad se u njemu održava jedna od brojnih manifestacija koji su mu i priskrbili epitet „grada festivala“. Festivalska sezona u Varaždinu traje praktički cijele godine, no ljeto je doba kada predivne povijesne ulice Varaždina zaista rastvore svoja raskošna krila te ponude zaista impozantan izbor programa i sadržaja s posebnim naglaskom na vikend.

I dok čast zatvaranja te ljetne varaždinske festivalske sezone pripada slavnom, velikom i nezamjenjivom Špancirfestu, svojevrsni početak obilježen je Festivalom varaždinskih dvorišta. Festival varaždinskih dvorišta, da budemo precizni, nastavlja se na, početkom lipnja već započet i gotovo nepregledan, niz događanja pod brendom „Ljeta u Varaždinu“ no ideja, šarm i raznolikost ove manifestacije čini festivalski varaždinski vikend, još posebnijim od ostalih.

Festival je pokrenut upravo kako bi se bogata turistička i kulturna ponuda Varaždina i njegove obnovljene i uređene povijesne jezgre dodatno začinila, oplemenila i nadopunila te stvorio sadržaj koji će „vikend u Varaždinu“ od uvijek odlične ideje učiniti nezaobilaznim za sve željne malo odmaka i zabave prije godišnjeg odmora.

Sebastijan Kodba

Ideja festivala je zapravo jednostavna. Povijesna jezgra Varaždina; zanimljiva, uređena i lijepa iza raznobojnih „haustora“ skriva brojne i jednako lijepe prostore gradskih dvorišta. Ti prostori često su brižno čuvane oaze privatnosti Varaždinaca, prozori u stvarni, ali od očiju posjetitelja, uglavnom skriveni život grada.

Festival varaždinskih dvorišta javnosti otvara upravo te prostore, ispunjava ih raznolikim sadržajima: glazbom, modom, umjetnošću, gastronomijom, radionicama te, barem na jedan vikend, povezuje javni i privatni Varaždin u šarmantnu mješavinu zabave, druženja, kulture, glazbe i hedonizma. Nije više potrebno viriti u tuđa dvorišta, zavirite ovdje:)

https://www.facebook.com/Varazdin/videos/750884432997966

Vidimo se ovaj vikend, čekamo vas u ljetnoj oazi naših Dvorišta!

više informacija: visitvarazdin.hr

www.facebook.com/Varazdin