Proljetni izlet – krenimo RUMOBILOM u Ozalj

RUMOBIL Vlakom u Ozalj savršen je „weekend getaway“ za sve dobne skupine, kako je napisala jedna novinarka, i sama anonimna izletnica na putovanju.

Krenimo već od 24.03. RUMOBILOM do Ozlja

U ovoj godini ukupno će do 31.kolovoza voziti 15 RUMOBIL vlakova na tematske sadržaje ozaljske destinacije. Prvi ovogodišnji vlak kreće u subotu, 24. ožujka 2018. godine i  posvećen je gluhonijemoj slikarici Slavi Raškaj,  jednoj od najvažnijih hrvatskih slikarica, koja je živjela i stvarala u Ozlju s prijelaza 19. na 20. stoljeće. Vlak izletnike vozi na projekciju igranog filma redatelja Dalibora Matanića „Sto minuta Slave“,  u jedinstvenom ambijentu  Zavičajnog muzeja smještenog u Starom gradu Ozalj. U fokusu ovoga filma priča je o ljubavi gluhonijeme slikarice Slave Raškaj i Bele Čikoša, njezinog učitelja slikanja. Nakon projekcije slijedi razgovor sa producenticom i glumicom Sanjom Vejnović.

Slava Raškaj
foto: hr.wikipedia.org

Prije početka projekcije, po dolasku vlaka u Ozalj bit će organizirana stručno vođena tura  „Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj“  koja je za putnike RUMOBIL vlaka besplatna.

 

Tematski vlakovi – baština, biciklijade, nordijsko hodanje, planinarenje, gastro kutak, rijeka Kupa 

Ostali tematski vlakovi biti će  tematski posvećeni aktivnom odmoru: biciklijadi, nordijskom hodanju, planinarenju, kupanju u rijeci Kupi s pogledom  te upoznavanju s kulturnom, prirodnom i povijesnom baštinom ozaljskog kraja – svakako ističemo poznati pavlinski samostan iz 17. stoljeća.  Samostan je  otvoren javnosti i danas služi za duhovne obnove i duhovne vježbe,  smješten je samo 6 km od grada Ozlja, a do kojeg vodi označena pješačka staza.

RASPORED VOŽNJI I VOZNI RED

Točan raspored vožnji  i detaljniji opis tematskih sadržaja može se pratiti na stranicama Turističke zajednice Grada Ozlja i stranicama HŽPP-a.

Vozni red 24. OŽUJAK:

Polazak iz Zagreb GK redovitim vlakom 4054 u 13.14, dolazak u Karlovac u 14.04 sati.

Polazak posebnoga vlaka iz Karlovca je u 14.20, dolazak u Ozalj u 14.46 sati.

U povratku autobus iz Ozlja polazi u 21.00 sat, polazak redovitog vlaka iz Karlovca u 21.28 i dolazak u Zagreb GK u 22.18 sati.

Cijena prijevoza na relaciji Zagreb – Ozalj – Zagreb iznosi 40 kn, a na relaciji Karlovac – Ozalj – Karlovac 20 kn.

Djeca do 6 godina putuju besplatno.

fotografije: Turistička zajednica grada Ozlja

Izvor: Turistička zajednica grada Ozlja