Čarobni okusi Varaždinskog kraja - posjetite i degustirajte bučin meni
 • NASLOVNICA
 • GASTRO HRVATSKA
More
  Naslovnica Događanja/najave Čarobni okusi Varaždinskog kraja - posjetite i degustirajte bučin meni

  Čarobni okusi Varaždinskog kraja – posjetite i degustirajte bučin meni

  Dani okusa varaždinskoga kraja održavaju se od 5.  do 15. travnja 2019. a ove godine je  tema za kreiranje menija buča. Stoga barem jedno jelo u meniju mora biti spravljeno od te namirnice. Također, kako se ove godine Dani okusa varaždinskoga kraja održavaju u korizmeno vrijeme, pojedini ugositeljski objekti u ponudi imaju i treći riblji meni, koji će se nuditi samo u vrijeme posta u petak.  Vodimo vas do nekih objekata koji predstavljaju Dane ovogodišnjih Okusa.

  Vila Donata 

  Desetak kilometara od grada Varaždina, na cesti prema Varaždinskim Toplicama u kneginečkim vinogradima na Banskom vrhu s pogledom  na Varaždin, okolne brežuljke, vinograde, livade, proplanke i šume, smjestila se Vila Donata. Nekada plemenitaška kuća baruna Kussya, danas je  restoran sa smještajem Zlatne gorice. Okružuje je vlastiti vinograd. Vina se kušaju u restoranu i u  vinskom podrumu. Restoran nudi  razne specijalitete među kojima i jela koja su se stoljećima nalazila na bogatim trpezama varaždinskih građana i kurijama ovdašnjeg plemstva. Može se kušati i odlično hladno prešano bučino ulje iz vlastite proizvodnje. Zanimljiv sadržaj pruža i šetnja imanjem, obilazak uređenog vinskog puta s 12 postaja koji okružuje vinograd ili  zabavna šetnja kroz zanimljiv labirint.

  Za ovogodišnje “Dane okusa” među ostalim nudi se krem juha od bundeve s bučinim sjemenkama i bučinim uljem, svinjeći file u husarskom umaku, domaći trganci, zelje salata s bučinim sjemenkama i bučinim uljem i jabučna štrudla ili tostirani domaći kruh s namazom od bučinog ulja, puretina punjena mlincima u špeku, heljdina kaša s gljivama, salata od crvenog zalja i torta s bučinim sjemenkama. Tu su i pjenušac i druga vina iz vlastitog vinograda.

  Na “Danima okusa ” sudjeluju i hotel La’Gus smješten na brežuljku iznad Varaždina,restoran Minerva iz Varaždinskih toplica, hotel Trakoščan, hotel Varaždin, kavana Dora koja se nalazi u središtu Varaždina, restoran Arabela iz Globočeca  Ludbreškog, restoran GARESTIN iz Varaždina, zalogajnica i restoran Šanjek iz Varaždina poznata po jelima od ždrebetine i konjetine, restoran Palatin poznat po ribljim jelima, varaždinski restoran VERGLEC, Izletište Grešna pilnica blizu Klenovika, Đurina Hiža na brdu nedaleko Varaždinskih Toplica, restoran August koji je u središtu Varaždina uz rubni dio nekadašnjih gradskih zidina i restoran Bedem u sklopu srednjovjekovne varaždinske feudalne utvrde.

  Tomislav Radić

  fotografije: arhiv TZ Varaždinske županije, Okusi Varaždinskog kraja

  PRATITE NAS

  1,311InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Savršena vikend avantura za kraj ljeta

  Tražeći ideju za  sjajan izlet nedaleko od Zagreba, donosimo preporuku za novootvoreni Adrenalinski park Duboka. Ako vam je dosadno u gradu, dani se sporo...

  Te čudesne Kupske noći..