More
  Naslovnica Događanja/najave Zapjevajmo zajedno na 54. Festivalu kajkavskih popevki, dođite na Tjedan kajkavske kulture

  Zapjevajmo zajedno na 54. Festivalu kajkavskih popevki, dođite na Tjedan kajkavske kulture

  Kad? 8.9.2019. – 14.9.2019.

  Gdje? Trg Ljudevita Gaja, Galerija grada Krapine, Festivalska dvorana, ulicama i trgovima grada Krapine.

  Želite li doći na Festival kajkavskih popevki Krapina, znajte da ćete nazočiti jednom od najstarijih hrvatskih glazbenih festivala. Prvi je Festival kajkavskih popevki održan 1966. i od tada do danas njime u Krapini svake godine završava Tjedan kajkavske kulture. Od sredine 1970-ih Festival organizira krapinsko Društvo za kajkavsko kulturno stvaralaštvo.

  Festival je od početka zamišljen kao velika završnica Tjedna kajkavske kulture, u sklopu kojeg se u Krapini i okolici redovito organiziraju i mnoge  glazbene i folklorne priredbe, izložbe, pjesničke tribine te razni kulturno-umjetnički programi. Mnogi su autori naivne umjetnosti svoja izložbena djela darivali festivalskoj riznici. Do danas su na pjesničkim tribinama nastupali i mnogi poznati hrvatski dramski umjetnici, primjerice Smiljka Bencet, Nada Klašterka, Vladimir Gerić, Zlatko Crnković, Zlatko Vitez i mnogi drugi.

  Tradicionalna manifestacija u prijestolnici kaja koja nudi pregršt sadržaja, od kulturno-umjetničkih pa do zabavnih, sportskih i gospodarskih, a sve u čast premile “domače reči – kaja”. Kruna svih događanja završava sa ovogodišnjim 54. festival kajkavskih popevki.

  Popis izvođača i pjesama za Festival kajkavskih popevki – Večer novih popevki možete pronaći ovdje. Program donosimo u letku:

  Krapina, lijepa prijestolnica slavnog „kaja” dostojno će proslaviti  „domaču reč” od 8. do 14. rujna, a te vas pozivamo da proslavite zajedno s nama punih 54 godine festivala – Festivala ljubljenih kajkavskih popevki!

  Sve informacije pronađite: Visit Zagorje.hr

  www.facebook.com/visitzagorje

  PRATITE NAS

  1,378SljedbeniciSlijedi