52. Međunarodni obrtnički i poduzetnički sajam u Celju

Na 52. Međunarodno obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju koji se održava od 10. do 15. rujna i na kojem nastupa 1500 izlagača iz 34 države, predstavlja se i 16 hrvatskih obrtnika iz različitih poslovnih profila. 

BROSS obrt iz Viškova nudi izradu rezervnih dijelova, zupčanika, pužnih vijaka, lančanika i reduktora.

Najbučniji na sajmu je obrt “Kovanje i obrada metala Baja”. Josip Čavajda pred publikom kuje i obrđuje metal i izrađuje noževe, mačeve i suvenire od metala.

Atelier Varga je umjetnička obrtnička radionica koja radi suvenire od gline i keramike, a za ovu priliku izradili su unikatni umjetnički masivni drveni stol.

“Stolarija Petrić sa stilom” izradila je stol s Vargom a i inače se bavi  namještajem od masivnog drveta.

Obrt “Elmet” bavi se izradom elektroničkih i mjernih uređaja za građevinarstvo i elektromehaničarske radionice a obrt “Lamela” zajedno sa stranim partnerom izrađuje lamele kvačila.

Obrt “Vedriš” proizvodi gromobranski i elektro pribor a obrt “ZZR DUNI” bavi se lijevanjem obojenih metala.

Obrt “Promega” nudi proizvodnju i platifikaciju metalnih proizvoda a obrt “Habuš” bavi se proizvodnjom zupčanika i strojnih dijelova.

“Mesingana galantelije Đuretić” proizvodi inox ograde i druge elemente za građevinarstvo a “MP Metaloplast” specijaliziran je za preradu plastičnih masa i metala.

 “ROTO KRUNA” proizvodi alate za obradu metala i drveta a obrt Prišljin” izrađuje gumenu i metalnu galanteriju.

Obrtnička komora Karlovačke županije predstavlja proizvode sedam obrtnika u  posebnoj  izložbenoj vitrini.

Na sajmu se prezentira i katalog tradicijskih i umjetničkih obrta, katalog građevinara kao i katalog metaloprerađivača s područja Krapinsko-zagorske županije te su također u izložbenoj vitrini uzorci proizvoda 18 tradicijskih obrta.

T.Radić