“Svi putevi vode u Šibenik – dobrodošli na 8. izdanje Croatian Travel Festivala”

Uskoro počinje Croatian Travel Festival 2019! Zaljubljenici u putovanja i svjetski putnici okupljaju se sljedećeg tjedna u Šibeniku. 

Goran Milić, Levison Wood, Domagoj Jakopović Ribafish, Jurica Galić Juka, chef Rudolf Štefan, Lorenzo Ujević, Boris Veličan, Dušan Bučan, Putoholičari, Jasen Boko… samo su neka od imena koja će obogatiti program ovogodišnjeg festivala.

Dugovječna šibenska kulturna manifestacija, Croatian Travel Festival, ovogodišnjim će izdanjem nadmašiti sva prethodna – što duljinom trajanja, što raznolikošću programa! Osmu godinu za redom Šibenik postaje kulisa razmjene putničkih iskustava kroz 23 zanimljiva predavanja, koja će 33 predavača održati na 4 prekrasne lokacije (klub Azimut, tvrđava sv. Mihovil, Trg Ivana Pavla II, Trg 4 bunara) od 21. – 26. svibnja 2019. godine.

 

Dva dana festivala rezervirana su za ekološki projekt Hrvatskog kluba putnika “Adria Aid – za čisti Jadran!”. Projekt je započeo 13. svibnja velikom akcijom čišćenja podmorja šibenske obale. Kroz period od 15 dana čišćenje obale od mula Krke do plaže Banj predvodit će šibenski ronilački klub Mediterraneo, uz vikend gostovanja ronilačkih klubova iz drugih gradova. Na sudjelovanje su pozvani i zainteresirani volonteri, a prijaviti se mogu putem maila [email protected]. Akciju će popratiti i edukativni dio projekta, koji će uključiti okrugli stol na temu problema mikroplastike u moru, projekciju filma „A plastic ocean”, ekološke radionice za djecu te predavanja aktera iz područja ekologije, ronjenja te održivog turizma. Sav prikupljeni otpad bit će po završetku akcije predan na reciklažu – izjavio je Nikola Baraka, direktor Hrvatskog kluba putnika – organizatora festivala.

 

 

Treći dan festivala obilježit će izložba putopisne fotografije Jurice Galića, te putopisni kviz. Četvrti dan publika će čuti zanimljive priče šibenskih avanturista i putnika s njihovih ekspedicija, kroz niz od tri predavanja u klubu Azimut. Od petka do nedjelje na festivalskim pozornicama izmjenjivat će se poznata i manje poznata imena u svijetu putovanja sa svojim uzbudljivim pričama s dalekih putovanja. Održat će se i šesta po redu dodjela nagrada Dijana Klarić u pet kategorija te koncert grupe Pavel. Organizator s posebnim zadovoljstvom najavljuje i vrhunac Festivala, koji će se održati u subotu, 25. svibnja s početkom u 20 sati.

Na Tvrđavi sv. Mihovila posjetitelji će imati priliku poslušati predavanje Gorana Milića o Kubi, a svi znamo koliko živopisno i s kolikim životnim iskustvom on govori o svojim putovanjima! Po završetku svog izlaganja, Milić će preuzeti ulogu moderatora i voditi intervju sa svjetski poznatim britanskim književnim i televizijskim putopiscem Levisonom Woodom. Njegova trilogija “Walking the…”, koju ste nedavno mogli vidjeti na HRT-u je posebno impresivna. U Šibenik dolazi pričati posebice o “Walking The Himalayas” i o svojim avanturističkim iskustvima. Dva renomirana putnika i priznata novinara jedan nasuprot drugoga osigurat će svim prisutnima večer za pamćenje!

Ulaznice za event dostupne su na prodajnim mjestima već sada, ali i za vrijeme trajanja festivala!

Ulaznicu za ovaj jedinstveni događaj na Tvrđavi sv. Mihovila možete kupiti po cijeni od 70 kuna putem online sustava Eventim i Croatia Tickets, te na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava (ulazi tvrđava sv. Mihovila i Barone te City Point šibenskih tvrđava – Don Krste Stošića 1, Šibenik).

 

Pored toga, svim članovima Kluba prijatelja šibenskih tvrđava osigurana je besplatna ulaznica za ovaj događaj! U City Pointu uz predočenje važeće članske iskaznice vlasnici individualnih mogu preuzeti jednu, a vlasnici obiteljskih iskaznica dvije ulaznice!

Na istom će mjestu i volonteri/gosti festivala koji skupe 3 pečata u svojoj festivalskoj knjižici/putovnici moći podići svoju gratis ulaznicu, najkasnije na dan predavanja, 25.5., do 16 sati. Pečate možete prikupiti posjećujući predavanja, po modelu: jedno predavanje – jedan pečat.

*Festivalska putovnica bit će dostupna svim posjetiteljima u City Pointu i na svim predavanjima!

Projekt Croatian Travel Festivala i ove godine podržava Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika, Nacionalni park Krka, Qatar Airway, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije, Nacionalni park Kornati, Ožujsko pivo te ponosni partneri javna ustanova “Tvrđava kulture Šibenik” i klub Azimut!

Hrvatski klub putnika – Program

facebook.com/hrvatski.klub.putnika

#hrvatskiklubputnika

Visit Šibenik

#lovesibenik