Putopisci i putnici dođite u Šibenik – Croatian Travel festival uskoro

Ljubitelji putovanja, putopisci, blogeri, influenceri – poznati  festival putnika na Jadranu u najuzbudljivijem gradu na Mediteranu, u zadnjem vikendu svibnja stiže na šibenske dveri. Festival priča, putovanja i putopisa počinje 24.svibnja 2018.
Pa krenimo redom:

Što je Croatian Travel Festival?

Croatian Travel Festival projekt je kojeg je Hrvatski klub putnika pokrenuo 2012. godine. Ideju organizatora da festival preraste u tradicionalno godišnje okupljanje najpoznatijih putopisaca i putnika, podržali su sudionici, ali i publika.

Stoga ovaj festival broji već  sedmo izdanje. Putopisci i putnici iz različitih dijelova Hrvatske, ali i okolnih zemalja, već su se nakon prvog izdanja festivala sami javljali sa željom da na sljedećem održe neko od zanimljivih predavanja na koja se publika svake godine odaziva u sve većem broju. Za Hrvatski klub putnika taj obostrani interes je najbolja potvrda uspješne festivalske formule koja uključuje i edukaciju kroz predavanja i radionice i zabavu.

O nagradi “Dijana Klarić”

Nagrada „Dijana Klarić“ pokrenuta je u znak sjećanja na mladu šibensku putnicu i fotografkinju koja je svoja iskustva s putovanja rado dijelila kao sudionica Croatian Travel Festivala.

Inicijativu za dodjelu nagrade pokrenuo je Hrvatski klub putnika u suradnji i uz podršku Dijanine obitelji. Nagrada je prvi put dodijeljena 2014. godine, a već na prvi natječaj pristigli su brojni radovi za svih pet kategorija u kojima se nagrada dodjeljuje.

Što vas čeka na 7. Croatian Travel Festivalu?  Organizatori su ove godine najavili mnoge zanimljive teme i goste koji će svojim pričama s putovanja i iskustvima zagarantirano oduševiti publiku:

Prvi dan Croatian Travel Festivala otvaramo 24. svibnja 2018. u klubu Azimut. Za uvodni dan pripremili smo samo lagano zagrijavanje u našu ovogodišnju putničku priču: otvaranje Festivala pripalo je Goranu Subašiću koji nastupa u 18 h, a slijedi ga Valentina Beg i Vedran Buble.

Drugi dan Festivala donosi osvježenje na putničkoj sceni: čeka nas Damir Vujnovac na Trgu Ivana Pavla II. Na istoj lokaciji, nastupaju Ivan Rako, Saša Pjanić te hrvatski chef Mate Janković. U 21:15 h slijedi svečana dodjela nagrade „Dijana Klarić“ a dan ćemo zaključiti glazbenom poslasticom –  Žuja vas časti koncertom grupe Detour u klubu Azimut .

 Treći dan Festivala započinje ranije nego prethodna dva, od 10:30 h čekaju nas Maja Klarić i Goran Blažević u Gradskoj knjižnici gdje će im se kasnije pridružiti i Riana Petanjek. U poslijepodnevnim satima slijedi Jasen Boko i Dejan Nemčić, a večer će uljepšati Vedran Mlikota s pričom s Himalaje. Zatim nam dolazi ledena priča Davora Rostuhara te popratni glazbeni program – koncert grupe El Gato u klubu Azimut.

 Četvrti dan festivala započinjemo afričkom pričom Jadranke Klisović, s početkm u 11 h u klubu Azimut, nakon koje slijedi Josip Polašek. U suradnji s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Udrugom vodiča Mihovil, organizirali smo besplatno razgledavanje povijesnog djela Šibenika. Polazna točka je info pult ispred kluba Azimut u 14 h. U 17 h čeka nas Neno Jurjević u klubu Azimut, zatim Jurica Galić te Gordan Nuhanović. Festival zatvaramo predavanjem koje će održati Vedran Bađun u 20 h.

 

PROGRAM 7. CROATIAN TRAVEL FESTIVALA preuzmite ovdje putem linka:

PROGRAM CTF 2018

Pogledajte kako nam je bilo lani:

A ovako vam je u Šibeniku:

Dođite. Jer nema ljepšeg grada za proslavu putovanja.

Sve informacije:

Hrvatski klub putnika

facebook.com/hrvatski.klub.putnika

instagram.com/hrvatskiklubputnika

Visit Šibenik

facebook.com/TouristBoardSibenik

instagram.com/lovesibenik

fotografije preuzete: TZG Šibenik