Pokažimo sutra čemu služi navijački šal

Ususret sučeljavanju nogometne reprezentacije Hrvatske i Francuske u završnici svjetskoga nogometnog prvenstva i vojnici Kravat pukovnije javno bodre naše Vatrene! Članovi  ove znamenite vojne povijesne postrojbe koja svojim programom aktualizira povijesne početke kravate, jedinstvenog hrvatskog doprinosa svjetskoj kulturnoj baštini, snimili su prigodan video „Čemu služi navijački šal“!  U video uratku na originalan način pozdravljaju naše vitezove finala i pozivaju sve navijače da svoj nacionalni ponos i podršku Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji širom Hrvatske ali i cijeloga svijeta, iskažu vezanjem navijačkog šala kao kravate.Učinila je to višestruko već i Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, vežući navijački šal kao leptir kravatu.

A iščekivani susret nije prvi sraz Hrvata i Francuza u povijesti, upućuju iz Kravat pukovnije i ustanove Academia Cravatica, podsjećajući ponosno na povijesne početke kravate u 17. stoljeću kada je ovaj hrvatski, a svjetski odjevni predmet ušao na velika vrata, prvo na francuski dvor, a potom osvojio svijet, ne samo kao odjevni predmet, već i kao simbol ljudske vertikale i dostojanstva.

„I u predstojećem finalu, budimo dostojni kravate!“ poruka je koja se stoga i posebno može izdvojiti iz video uratka „Čemu služi navijački šal“,  u kojem Kravat pukovnija također poziva navijače da budu gospoda. Uz ove poruke, video sadrži i kratki tutorial kako vezati navijački šal.

Više o Kravat pukovniji:

www.kravatpukovnija.com

Produkcija: Dhar Media, vlasništvo: Kravat pukovnija
Foto: Kravat pukovnija