Otkrijmo najukusnije tajne uz gastro vlog po Zagrebačkoj županiji

Autorica bloga Zagreb Honestly, Andrea Pisac predstavila je bogatu gastronomiju Zagrebačke županije kroz dvije epizode vloga.

Nagrađivana turistička novinarka, spisateljica i antropologinja Andrea Pisac udružila je snage s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, kako bi stranim posjetiteljima otkrila čari autohtone hrane zagrebačkog zelenog prstena.

Dvije epizode vloga “In Zagreb County with Andrea Pisac: gourmet weekend” na brz, razigran i duhovit način dočaravaju lokalne gastroenološke adute. Od autohtonih jela i vina preko kulturno-povijesnog miljea iz kojeg su iznikli pa sve do neobičnih i manje poznatih štikleca.

10 lokacija prikazanih na vlogu dio su već postojećeg projekta “Okusi zagrebačkoga kraja”. Brendirani u sklopu nacionalnog projekta “Okusi hrvatske tradicije“ u ponudi tijekom cijele godine imaju najmanje šest jela, od čega su najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Zagrebačke županije kreiranih u dva sezonska jelovnika (proljeće/ljeto i jesen/zima), te šest pića lokalnih proizvođača, od čega najmanje četiri etikete vina.

Vlog se može vidjeti na Facebook stranici Zagreb Honestly: prva epizoda i druga epizoda te na Youtube-u: prva epizoda i druga epizoda. A mi donosimo prvu epizodu vloga:

Kao u svom cjelokupnom turističkom radu, i u ovom se vlogu Andrea Pisac obraća stranim posjetiteljima na engleskom jeziku. Njezina posvećenost promoviranju Hrvatske u svijetu najbolje se vidi na blogu Zagreb Honestly, kojeg je pokrenula 2014 i koji je od tada izrastao u jedan od svjetski najpopularnijih putopisnih blogova o Hrvatskoj. Kao antropologinja, Andrea se posebno zalaže za promicanje kulturne baštine a za svoj izniman doprinos kulturi i turizmu grada Zagreba ove je godine primila i Nagradu Grada Zagreba.

 

Info: travelhonestly.com

Turistička zajednica Zagrebačke županije