• NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • GASTRO HRVATSKA
 • ISTRAŽI/DOŽIVI
More
  Naslovnica Destinacije Otkrijmo najukusnije tajne uz gastro vlog po Zagrebačkoj županiji

  Otkrijmo najukusnije tajne uz gastro vlog po Zagrebačkoj županiji

  Autorica bloga Zagreb Honestly, Andrea Pisac predstavila je bogatu gastronomiju Zagrebačke županije kroz dvije epizode vloga.

  Nagrađivana turistička novinarka, spisateljica i antropologinja Andrea Pisac udružila je snage s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije, kako bi stranim posjetiteljima otkrila čari autohtone hrane zagrebačkog zelenog prstena.

  Dvije epizode vloga “In Zagreb County with Andrea Pisac: gourmet weekend” na brz, razigran i duhovit način dočaravaju lokalne gastroenološke adute. Od autohtonih jela i vina preko kulturno-povijesnog miljea iz kojeg su iznikli pa sve do neobičnih i manje poznatih štikleca.

  10 lokacija prikazanih na vlogu dio su već postojećeg projekta “Okusi zagrebačkoga kraja”. Brendirani u sklopu nacionalnog projekta “Okusi hrvatske tradicije“ u ponudi tijekom cijele godine imaju najmanje šest jela, od čega su najmanje dva glavna jela s popisa gastronomske baštine Zagrebačke županije kreiranih u dva sezonska jelovnika (proljeće/ljeto i jesen/zima), te šest pića lokalnih proizvođača, od čega najmanje četiri etikete vina.

  Vlog se može vidjeti na Facebook stranici Zagreb Honestly: prva epizoda i druga epizoda te na Youtube-u: prva epizoda i druga epizoda. A mi donosimo prvu epizodu vloga:

  Kao u svom cjelokupnom turističkom radu, i u ovom se vlogu Andrea Pisac obraća stranim posjetiteljima na engleskom jeziku. Njezina posvećenost promoviranju Hrvatske u svijetu najbolje se vidi na blogu Zagreb Honestly, kojeg je pokrenula 2014 i koji je od tada izrastao u jedan od svjetski najpopularnijih putopisnih blogova o Hrvatskoj. Kao antropologinja, Andrea se posebno zalaže za promicanje kulturne baštine a za svoj izniman doprinos kulturi i turizmu grada Zagreba ove je godine primila i Nagradu Grada Zagreba.

   

  Info: travelhonestly.com

  Turistička zajednica Zagrebačke županije

  PRATITE NAS

  1,352InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Domaća slavonska juha od pileta ili kokoši s griz noklicama

  Kako pripremiti savršenu domaću juhu od pileta ili kokoške, onakvu kakvu su pripremale naše bake, tako da uspije i početnicima u kuhanju? Objasnit ćemo...
  CroatianEnglishGerman