Dođite u Šibenik na kraljevski doručak – uskršnji stol je sve raskošniji

SONY DSC

Kako je Uskrs pred vratima, u Šibeniku se sprema već poznati Uskršnji doručak. A mi vas pozivamo na najljepši ovogodišnji doručak s mirisom mora, okusom soli i spektakularnim pogledom na pučinu te na šetnju poslije kroz grad.

I ove godine Šibenik će tradicionalno organizirati Uskršnji doručak koji u svom programu prati u potpunosti dalmatinsku tradiciju. Uskrsna jaja, dalmatinski pršut, razni sirevi, pogače..samo su neka od gastro menija koje organiziraju Turistička zajednica grada Šibenika, Udruženje obrtnika grada Šibenika i grad Šibenik. Ako ste već tamo, nemojte propustiti fritaju – šibenski specijalitet koji se pravi vjerovali ili ne od 5.000 jaja i jako puno pancete i šparoga.

Uskršnje ukrašavanje pisanica za najmlađe:

Ove godine gospodin Daniel Hrg vodi radionicu za djecu, a vezana je za uskršnje ukrašavanje pisanica.Naime, radi se o višestruko nagrađivanom dizajneru iz Šibenika, a detaljan uskršnji program pronađite na  plakatu:

Pozivamo vas  na odmor za vrijeme Uskrsa i uskršnjih blagdana u Šibenik, uz nezaobilazan posjet katedrale sa starom gradskom jezgrom, muzeja grada Šibenika, tvrđava Mihovil i Barone, obrok u šibenskim restoranima uz domaće gastro delicije..

A kad ste već u Šibeniku posjetite ostale dragocjenosti:

Tvrđava sv.Nikole

Uz prirodne ljepote uočljive na prvi pogled i prekrasan panoramski pogled na Šibenik, šibenski arhipelag i Tvrđavu sv. Nikole, kanal krije brojne kulturne i prirodne blagodati, te je idealno mjesto vaše šetnje i istraživanja.

Katedrala svetog Jakova (UNESCO)  sa starom gradskom jezgrom

Najveća, ali i najpoznatija atrakcija grada Šibenika svakako je Katedrala svetog Jakova, a koja se sa samom gradskom jezgrom nalazi na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Izgrađena je u 15. i 16. stoljeću te je svojevrsni simbol grada. Radi se o jednoj od najljepših hrvatskih katedrala i svakako spada u obavezno mjesto vašeg razgleda.

Tvrđava sv. Nikole

Tvrđava sv. Nikole jedna je od najznačajnijih venecijanskih fortifikacija i jedna od najljepših tvrđava na Jadranu.

Također moramo naglasiti kako je tvrđava sv.Nikole od srpnja 2017. na listi UNESCO svjetske zaštićene baštine, te ćete razgledom ove znamenitosti, ujedno dati svoj doprinos očuvanju zaštićenih svjetskih blaga.

Tvrđava svetog Mihovila

Ne propustite posjetiti ovu srednjovjekovnu ljepoticu s koje možete na dlanu vidjeti cijeli šibenski arhipelag. Popnite se i na jednu od naljepših pozornica na Jadranu na kojoj se odvijaju brojna događanja tokom cijele godine.

Barone tvrđava

Tvrđava koja je nedavno doživjela potpunu obnovu i rekonstrukciju, još od 1646 godine blista kao monumentalni spomenik šibenske arhitektonske i kulturne baštine. Razgledajte Proširenu stvarnost, jednu veliku tehnološku atrakciju ove tvrđave u kojoj možete detaljno upoznati Šibenik iz 17og stoljeća, te doživjeti adrenalinsko iskustvo opsade 1646/47.

Kamene uličice također pričaju brojne priče..Izgubite se u njima i osjetite mediteranski lagani tempo i autentičan dalmatinski život

Fotografije ustupila Turistička zajednica grada Šibenika

Izvor objave: TZG Šibenika