Zaljubimo se u riječi – 7 čarobnih knjiga za dan Ljubavi

Jer na početku i kraju svega, bijaše i Riječ i Ljubav..

Najromantičniji dan u godini, slavlje emocija i ljubavi – čarobno Valentinovo idealno je vrijeme da darujemo voljene osobe…ali i da počastimo sami sebe 😉 .

Valentinovo se približava, a imali bolju polovicu ili ne, upravo je Valentinovo idealan dan za romantičnu šetnju do antikvarijata gdje se možete izgubiti među magičnim policama knjiga i barem na kratko ne razmišljati o brigama i obavezama.

Donosimo vam preporuku sedam čarobnih antikvarnih knjiga koje nikako ne smijete propustiti za Dan zaljubljenih.  Klikom na svaki naslov dolazite direktno u online carstvo riječi i starih knjiga.

Vile i vilenjaci, Patuljci i Džinovi

Ako čarobno Valentinovo nije dovoljno da zadovolji vašu bujnu maštu, za vas imamo prekrasan komplet knjiga koji se sastoji od tri knjige: Vile i vilenjaci, Patuljci i Džinovi.

Ova bogato ilustrirana trilogija, namijenjena djeci i odraslima, ustvari je prava enciklopedija o vilama, vilenjacima, patuljcima i džinovima. Saznajte sve o ovim čarobnim bićima: njihovu povijest, legende, filozofiju, njihov odnos prema životinjama kao i međusoban odnos, kako izrađuju odjeću, čime se hrane, čime se bave, kako i kada spavaju itd.

Bogato popraćene maštovitim ilustracijama te djelomično pisane rukopisnim fontom što im daje poseban dojam pomalo starinskog “štiha”, ove će vas knjige odvesti duboko u svijet čarobnih bića i zasigurno vas osvojiti pričama o njihovim životima…

Moje drago serce

Moje drago serce. Nimaj se žalostiti sverhu ovoga moga pisma, niti burkati. Polag Božjega dokončanja sutra o deveti uri budu mene glavu sekli… riječi su kojima Petar Zrinski započinje oproštajno pismo svojoj supruzi Katarini. Riječi su to na koje nam je, koliko god puta ih čuli, nemoguće ostati ravnodušnima. Petrovo pismo Katarini jedno je od najpotresnijih tekstova napisanih na hrvatskom jeziku i jedno od najljepših iz toga doba, stoga nije čudno što mu je posvećeno ovo luksuzno izdanje knjige Moje drago serce te pripadajući CD s istoimenom pjesmom Enesa Kiševića, koju je uglazbio legendarni hrvatski skladatelj Ljubo Kuntarić, a izvodi je Pjevački zbor “Josip Štolcer Slavenski”. U knjigu je umetnut i svitak s pismom, što joj daje poseban šarm. Ova jedinstvena publikacija opisuje posljednje dane života hrvatskog bana, pjesnika i vojskovođe Petra Zrinskog te na veoma emotivan i nadasve poučan način govori o njegovu oproštajnom pismu Ani Katarini Zrinski.

Art & Love

Ova prekrasna ilustrirana antologija ljubavne poezije idealan je poklon za Valentinovo. Antologija sadrži neke od najlješših ljubavnih pjesama ikada napisanih, a svaka pjesma je popraćena sa prigodnim umjetničkim remek-djelima iz slavnog Muzeja umjetnosti Metropolitan u New Yorku.

Brod u boci

Kultno prvo izdanje prve, a vjerojatno i najvažnije zbirke pjesama Arsena Dedića, Brod u boci poslastica je koja se ne propušta, naročito ne za Valentinovo. Upravo je Arsen Dedić kroz svoju dugogodišnju karijeru napisao, kao i uglazbio, jedne od najljepših ljubavnih pjesama na našim prostorima.

Pjesme i šansone u ovoj zbirci sastavio je i objavio 1971. godine Zvonimir Golob koji je tom prigodom napisao: Biti kod kuće, biti voljen, voljeti, sačuvati prijatelja koji će šutjeti s tobom o istima stvarima po kojima se razlikujete od svijeta koji vam ne pripada, snažno osjećanje pripadnosti ovom tlu, pejsažu, povijesti, jeziku, običajima i životu, sve to veže Arsenovu poeziju uz najbolje stranice hrvatske poezije.

Do 2016 godine zbirka je doživjela devet izdanja i ukupno preko 80.000 prodanih primjeraka.

Tako vam je bilo nekoć

A kako je ljubav izgledala nekoć, možete saznati, podsjetiti se ili naučiti svoje najmlađe kroz odličnu ediciju Tako vam je bilo nekoć u kojoj su sakupljene rijetke i gotovo zaboravljene narodne priče iz raznih zemalja i kultura: Estonske narodne priče, Staroengleske priče, Švedske narodne priče, Ciganske priče itd… jer ljubav ne poznaje granice. Bilo da se radi o majčinskoj, očinskoj, platonskoj, prijateljskoj ili strastvenoj ljubavi… u ovim pričama sve su prisutne i to u jednom drugačijem nesvakodnevnom i ruhu na koje nismo navikli. Iako jako stare, ove su priče svevremenske i danas nas mogu naučiti važnim poukama i podsjetiti na ono što je uistinu bitno.

Priče iz davnine

Priče iz davnine, glasovita zbirka pripovijetki-bajki Ivane Brlić-Mažuranić, u kojima je autorica ostvarila svoj književni vrhunac, odličan su poklon za djecu i za odrasle. Ovo drugo izvanredno izdanje Priča iz davnine Matice Hrvatske iz 1920. godine rijetka je antikvarna poslastica. Knjiga priča Priče iz davnine proslavile su Ivanu Brlić-Mažuranić, a njezine priče – Sunce Djever i Neva Nevičica, Bratac Jaglenac i sestrica Rutvica, Šuma Striborova, Kako je Potjeh tražio istinu, Ribar Palunko i njegova žena, Lutonjica Toporko i devet župančića, Jagor i Regoč – prevedene su na sve važnije svjetske jezike.

Zbornik plemstva

Ljubitelje starih i rijetkih antikvarnih poslastica zasigurno će oduševiti prvi svezak prekrasnog Zbornika plemstva. Ovaj iznimno rijedak i numeriran heraldički zbornik plemstva obuhvaća popis plemićkih porodica u Hrvatskoj, Slavoniji, Dalmaciji, Bosni-Hercegovini, Dubrovniku, Kotoru i Vojvodini.

Svim zaljubljenima, (pa i onima koji to nisu), ekipa antikvarijata Studio želi sretno Valentinovo! Provedite ga u najboljem društvu – uz knjigu, naravno!

Online narudžbe: antikvarijat-studio.hr

Facebook

Kontakt