U stilu Jay Gatsbya, otputujte vlakom

U svijetu užurbanosti i želje da od jedne do druge destinacije dođemo čim prije, nekako su vožnje vlakovima uspjele vratiiti svoju staru slavu. Ovaj tradicionalan način putovanja, da ga tako nazovemo, omogućit će vam da lagano klizite kroz krajolik uživajući u činjenici da nema žurbe. Osim Glacier Expressa o kojem smo nedavno pisali i koji će vas provozati kroz najljepše švicarske planinske predjele između skijaških resorta St. Mortiza i Zermatta, sada smo pronašli još jednu vožnju koja predstavlja zaista posebno iskustvo.

Belmondov vlak Venice Simplon-Orient-Express 27. ožujka zaputit će se iz Venecije prema Londonu gdje će doći 29. ožujka. “The party”, kako se ovo putovanje od dva dana naziva, započet će u hotelu Cipriani gdje će gosti prisustvovati zabavi u Gatsby stilu. Nakon odmora u hotelu, sljedeće jutro putnici se ukrcavaju u vlak koji će ih provesti kroz zlatno doba glamura na putu za London preko Pariza.

Osim uživanja u predivnoj prirodi Italije, Austrije, Švicarske i Francuske, goste će oduševiti 17 vagona koji su napravljeni 1920-ih i uređeni u art deco stilu. Tijekom putovanja čeka vas i fina hrana, izvođači iznenađenja i duh nekih prošlih glamuroznih vremena koji će zajedno s vama oživjeti pa makar na dva dana. Karte možete rezervirati ovdje.

Izvor: Jolie.hr