Smještaj kakav ste sanjali, zima kakvu ste tražili. Bilogora – posebna zimska priča

Pred nama je najljepše doba godine, za sve one željne lampica, svjećica, romantičnog ugođaja kuhanog vina i zimske čarolije. U zraku se osjeti miris blagdana i prave domaće atmosfere koja vas zove na pitome bilogorske obronke. Uz šalicu tople kave ili čaja doživite čarobna jutra i još posebnije smiraje dana sa neodoljivim zalascima. Bilogora vas čeka i bit će to otkriće koje ćete pamtiti. 

Na svega stotinjak kilometara od hrvatske metropole čeka vas ugodna atmosfera na Adventu u Bjelovaru. Prošećite ulicama i trgovima Bjelovara. Zajedno sa svojom obitelji i prijateljima uživajte u čaroliji raznobojnih žaruljica, mirisu kuhana vina i radosti blagdana. Očekuju vas bogata gastronomska ponuda i velik izbor proizvoda i rukotvorina od malih poljoprivrednih proizvođača i obrtnika.

A, kad već odlučite doći pozivamo vas da ostanete još koji dan i istražite skriveni biser kontinentalnog turizma koji je jednako zanimljiv kroz sva godišnja doba. Za to će se pobrinuti naši domaćini na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koji nude nadaleko poznate bilogorske sireve i birana domaća jela pripremljena po starim recepturama. Na istraživanje vas pozivaju i dobri duhovi Bilogore, Vedi koje možete čuti ako ste spremni doživjeti bajku. 

A, bajka može biti tradicionalna ili moderna ovisno o vašim željama je Bjelovar i Bilogora mogu ponudi baš sve što tražite. Ako želite pobjeći od užurbane svakodnevice i zimski odmor provesti drugačije nudimo vas smještaj kakav samo možete sanjati. 

Želite li drvenu kućicu, apartman u središtu grada ili ste više za luksuzni privatni smještaj sve vam to možemo ponuditi u kategorizaciji od tri, četiri ili pet zvjezdica. Tu su kuće s wellnessom i zabavnim sadržajima za mlade i one nešto starije posjetitelje. Većina luksuznih privatnih smještaja nalazi se u neposrednoj blizini Bjelovara, a opet dovoljno daleko kada želite pobjeći od užurbane gradske atmosfere.

Ako se zaželite domaće hrane tu su kušaonice i izletišta bilogorskog kraja gdje možete isprobati najfinije plodove ljeta pretočene u zimnicu, vina i domaću hranu. Na vama je samo da odaberete za sebe najbolju  ponudu, a jednom kad dođete Bilogora će vam se toliko dopasti sa svojim zeleno bijelim plaštom, svojim šumama, svojim obroncima, konjima, divnom hranom i nehajno rasutim zimskim gorama, gdje god oko seže, da ćete joj se zauvijek vraćati.

Više informacija:

turizam-bilogorabjelovar.com.hr

fotografije: Stipe Boščić

Naslovna fotografija: Arhiv TZBBŽ