Šibenska regija – cikloturistička destinacija snova

Doživjeti šibensku regiju na dva kotača, prava je avantura, ali u najboljem smislu. Kamo god krenete, susresti ćete se odjecima davne povijesti, beskrajnih prirodnih ljepota, kulturnih i inovativnih projekata i neizostavno  osjetiti duh autentične Dalmacije. Pa ako volite dušu Mediterana..tu ste dobrodošli.

Pred vama će se omotati u skladnom nizu povijesne tvrđave oko rijeke Krke, arheološka nalazišta Burnum i Bribirska Glavia, lokalitet Danilo s ostacima iz prapovijesnog doba, a poželite li svratiti u dalmatinsko selo, i tu ćete pronaći brojne sadržaje kombinirane s tradicionalnom gostoljubivošću domaćina i sjajnom kuhinjom.

Renesansni Šibenik, sa svojom katedralom sv. Jakova iz XV st. pod zaštitom UNESCO-a i tvrđavama  slovi za jedan od najljepših gradova na Mediteranu, a nije naodmet kad ste već blizu, upoznati i  dva nacionalna parka, Krka i Kornati – bisere Dalmacije.

 Sa više od 2450 km uređenih staza u regiji možete uživati u raznovrsnosti bogate prirodne i turističke ponude. More, planinske staze i rijeke (Krka i Čikola), sve je tu.

OTKRIJTE ŠIBENIK

Katedrala sv. Jakova jedinstvena je u svijetu te predstavlja  kulturno povijesni biser pod zaštitom UNESCO-a. Šibenik je poznat i kao grad djece i festivala, riznica glazbene baštine i povijesnih glazbenih instrumenata.

Čuvarice šibenske povijesti (Barone, Sv. Mihovil, Sv. Ivan i sv. Nikola), ljeti su IT destinacije za koje se uredno traži karta više. Kanal sv. Ante sa svojom glasovitom šetnicom također na dlanu nudi brojne opcije rekreacije i aktivnog odmora.

Danilo – Rider skriva jedno od najznačajnijih arheoloških nalazišta u Hrvatskoj, a Sokolarski centar u Dubravi pružiti će vam posve drugačiji doživljaj od klasične turističke ponude.

Gdje biciklirati

Poznate biciklističke staze su Šetnica Sv. Ante, Donje Polje, Roški Slap, Cera, Šibenik-Zaton-Raslina, Krtolin, Lozovac, Krug na Jadrtovac, Žaborić i 4 tvrđave. Staze u rasponu od 5 do 86 kilometara  daju brojne mogućnosti cikloturističkog izleta i obveznog uvrštenja na mapu budućeg ciklo odredišta.  Web site www.bikeandhike.hr će vas opskrbiti informacijama i pružiti adekvatnu pripremu za vožnju kroz prirodne ljepote Grada i okolice.

Istražite Šibenik

Fotografije ustupila: Turistička zajednica grada Šibenika i Turistička zajednica Šibensko – kninske županije (fotografije biciklizma)

www.sibenik-tourism.hr

www.sibenikregion.com