Šetnjom kroz ruralna blaga Bjelovarsko – bilogorskog kraja

Ovdje ćete pronaći davno izgubljeni dječji raj, epidemiološki ste dovoljno van gužve i na pristojnoj distanci od ljudi a dovoljno blizu uz svoje najmilije da provedete krasan vikend..

Usred sveopće zdravstvene nesigurne situacije, stresnih vremena pandemije, nije loše sakriti se malo od svih problema, na mjestu gdje priroda ima zadnju riječ a kuće za odmor napravljene su u skladu s njom, te se savršeno uklapaju u koncept odmora i privatnosti.
Kako nam je Bjelovarsko -bilogorska županija posebno interesantna zbog ljepote svoje prirode, multikulturalnosti i zanimljivih običaja, bogate gastronomije, konjičkog turizma i brojnih aktivnosti, danas predstavljamo još nekoliko objekata za vrlo pristupačan odmor.  

OPG VOBORSKI – uz odličnu kapljicu još bolji vidikovac..

U podrumu ispod drvene kuće smjestilo se vinotočje veličine 40 m2 s trideset sjedećih mjesta i vanjskom terasom za još pedesetak gostiju. Prostor je prigodan za održavanje obiteljskih svečanosti, poslovnih sastanaka, kulturnih manifestacija..

foto: Predrag Uskoković

Svoja vrata, obitelj Voborski, otvorit će svakom putniku namjerniku, koji se želi odmoriti od šetnje okolnim brdima, u miru i tišini uz čašicu vina i razgovora slušati pjev ptica i zujanje bumbara te promatrati naš grad kao na dlanu – kako kažu sami posjetitelji “s najljepše pozicije u gradu Daruvaru”.

foto: Predrag Uskoković

Svibanjska ul. 14, 43 500, Vrbovac,
Tel: +385 43 333 098
Mob: +385 99 2179 568
e-mail: [email protected]

SEOSKI TURIZAM BILOGORSKA ČAROLIJA

Obitelj Rebić iz sela Veliko Trojstvo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima poznati OPG Rebić koji je udaljen svega sat vremena od Zagreba. OPG Rebić vode supružnici Zoran i Tamara, a iz njihovog OPG-proizlaze prave male čarolije, na bazi kobiljeg mlijeka.
Seoska kućica u srcu Bjelovarsko-bilogorske županije, nalazi se na  desetak kilometara od Bjelovara, na brežuljkastom području u okruženju bilogorskih šuma i vinograda. Pored nje nalazi se imanje s konjima (mogućnost jahanja i druženja sa životinjama) a možete povesti i vaše kućne ljubimce!

foto: Željko Smešnjak

Tamara, licencirana trenerica za treniranje i pripremu konja za galopske utrke, ljubav prema konjima prenijela je i u izradu kozmetike od kobiljeg mlijeka. Kozmetika s kobiljim mlijekom pomaže osobama koje imaju problema s atopijskim dermatitisom ili neurodermatitisom, psorijazom i aknama. Njihove proizvode mogu koristiti i odrasli i djeca.

foto: Facebook Bilogorska čarolija

Krema od kobiljega mlijeka pomaže u ublažavanju specifičnih problema kože, vraća joj elastičnost, štiti i dugo održava vlažnost kože.

foto: Facebook Bilogorska čarolija

Na OPG-u Rebić možete kušati i kobilje mlijeko koje djeluje protuupalno, ublažava svrbež, ekceme, iritaciju kože i crvenilo te vraća koži elastičnost i mekoću, a bogato je vitaminom C, omega 3, 6 i 9 masnim kiselinama i djeluje umirujuće na kožu.

foto: Željko Smešnjak

Posjetite ih na imanju, uživajte u prirodi i konjima, a za uspomenu ponesite nešto iz njihove ponude prirodne kozmetike od kobiljeg mlijeka… za posjetitelje su spremili prigodne poklon-pakete za blagdane koji dolaze. Podržite domaću radišnost uz odlične vrhunske proizvode koji uz to doprinose zdravlju. 

Adresa:
Vinogradska II/3,  Veliko Trojstvo, Croatia 43226

Mobitel: 091 602 8279
Facebook stranica Bilogorska čarolija

SEOSKI TURIZAM PIRAK – ZMAJEVO GNIJEZDO

Ovo ljupko mjesto, nazvano i Zmajevo gnijezdo okruženo je šumama u kojima su uređene staze za šetnju, branje gljiva, uživanje u susretima s pripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu.  Zmajevo gnijezdo pruža vam mogućnost jahanja, vožnje moslavačkim fijakerom i mnogobrojne izlete u okolicu.

Već pri ulasku na imanje zateći će vas ljepota tradicionalne građevine u cvjetnom okviru. Cvjetnim zastorima zaklonjeni su trijem i stepenište na kat. Svaki kutak starog čardaka oživljavaju dahom starine mnogobrojni predmeti u kućanstvu izrađeni vrijednim rukama predaka. I mirisi su nenadmašni: pravi domaći što dolaze iz lonca, ražnja, kotla, pećnice, vinograda ili obližnje šume. Mijenjaju se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godišnjeg doba u godišnje doba – sve po prirodnom redu i zakonima – što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozrije u prirodi – to popunjava jelovnik.

Kako doći?

Ako dolazite iz smjera Zagreba na 27. kilometru autoceste Zagreb – Slavonski Brod silazi se na izlazu Ivanić Grad. Po izlazu s autoceste prati se smjer Čazma.  Iz Čazme cesta prema srcu Moslavačke gore vodi preko sela Grabovnica. Dugačkom selu pri dnu s desna je mali putokaz na brdo Sv. Vid. Taj vas put vodi do vinogradarskog naselja u kojem je smješteno seosko gospodarstvo Pirak.

Čazma, Grabovnica, Sveti Vid 1
43240 Cazma

Fotografije: facebook.com/seoskiturizam.pirak

IZLETIŠTE VRATA BILOGORE

Izletište Vrata Bilogore nudi brojne mogućnosti uživanja u gastro ponudi, a ljubazni domaćini ponudit će vam domaće namirnice autohtone bilogorske kuhinje ubrane u vlastitom povrtnjaku uz finu kapljicu domaćeg bilogorskog vina. Izletište je smješteno na jednoj od najviših točaka Bilogore otkuda pogled seže sve do Sljemena i Kalnika preko Medvednice i Ivančice.

foto: Mirna Mihoci

 Bjelovarsko – bilogorski kraj nudi dobro čuvane tajne a jedna od njih je i ovo romantično seosko izletište idealno za odmor i okrijepu konja i jahača, biciklista, pješaka, izletnika.

foto: Mirna Mihoci

Maglenča 125B, 43 226,
tel: +385 43 885 123
mob: +385 91 111 1957
e-mail: [email protected]m

facebook.com/vrata.bilogore.mihoci

foto: Ž. Smešnjak

Informacije o seoskim domaćinstvima potražite na: www.tzbbz.hr, čekamo vas!

Naslovna fotografija OPG Voborski, autor Željko Smešnjak