Šetnjom kroz ruralna blaga Bjelovarsko – bilogorskog kraja

Ponekad nije loše sakriti se negdje gdje priroda ima zadnju riječ a kuće za odmor napravljene su u skladu s njom, te se savršeno uklapaju u koncept odmora i privatnosti.
Kako nam je Bjelovarsko -bilogorska županija posebno interesantna zbog ljepote svoje prirode, multikulturalnosti i zanimljivih običaja, bogate gastronomije, konjičkog turizma i brojnih aktivnosti, danas predstavljamo nekoliko objekata za vrlo pristupačan odmor.  

OPG VOBORSKI – uz odličnu kapljicu još bolji vidikovac..

U podrumu ispod drvene kuće smjestilo se vinotočje veličine 40 m2 s trideset sjedećih mjesta i vanjskom terasom za još pedesetak gostiju. Prostor je prigodan za održavanje obiteljskih svečanosti, poslovnih sastanaka, kulturnih manifestacija..

foto: Predrag Uskoković

Svoja vrata, obitelj Voborski, otvorit će svakom putniku namjerniku, koji se želi odmoriti od šetnje okolnim brdima, u miru i tišini uz čašicu vina i razgovora slušati pjev ptica i zujanje bumbara te promatrati naš grad kao na dlanu – kako kažu sami posjetitelji “s najljepše pozicije u gradu Daruvaru”.

foto: Predrag Uskoković

Svibanjska ul. 14, 43 500, Vrbovac,
Tel: +385 43 333 098
Mob: +385 99 2179 568
e-mail: [email protected]

SEOSKI TURIZAM BILOGORSKA ČAROLIJA

Obitelj Rebić iz sela Veliko Trojstvo u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ima poznati OPG Rebić koji je udaljen svega sat vremena od Zagreba. OPG Rebić vode supružnici Zoran i Tamara, a iz njihovog OPG-proizlaze prave male čarolije, na bazi kobiljeg mlijeka.
Seoska kućica u srcu Bjelovarsko-bilogorske županije, nalazi se na  desetak kilometara od Bjelovara, na brežuljkastom području u okruženju bilogorskih šuma i vinograda. Pored nje nalazi se imanje s konjima (mogućnost jahanja i druženja sa životinjama) a možete povesti i vaše kućne ljubimce!

foto: Željko Smešnjak

Tamara, licencirana trenerica za treniranje i pripremu konja za galopske utrke, ljubav prema konjima prenijela je i u izradu kozmetike od kobiljeg mlijeka. Kozmetika s kobiljim mlijekom pomaže osobama koje imaju problema s atopijskim dermatitisom ili neurodermatitisom, psorijazom i aknama. Njihove proizvode mogu koristiti i odrasli i djeca.

foto: Facebook Bilogorska čarolija

Krema od kobiljega mlijeka pomaže u ublažavanju specifičnih problema kože, vraća joj elastičnost, štiti i dugo održava vlažnost kože.

foto: Facebook Bilogorska čarolija

Na OPG-u Rebić možete kušati i kobilje mlijeko koje djeluje protuupalno, ublažava svrbež, ekceme, iritaciju kože i crvenilo te vraća koži elastičnost i mekoću, a bogato je vitaminom C, omega 3, 6 i 9 masnim kiselinama i djeluje umirujuće na kožu.

foto: Željko Smešnjak

Posjetite ih na imanju, uživajte u prirodi i konjima, a za uspomenu ponesite nešto iz njihove ponude prirodne kozmetike od kobiljeg mlijeka… za posjetitelje su spremili prigodne poklon-pakete za blagdane koji dolaze. Podržite domaću radišnost uz odlične vrhunske proizvode koji uz to doprinose zdravlju. 

Adresa:
Vinogradska II/3,  Veliko Trojstvo, Croatia 43226

Mobitel: 091 602 8279
Facebook stranica Bilogorska čarolija

SEOSKI TURIZAM PIRAK – ZMAJEVO GNIJEZDO

Ovo ljupko mjesto, nazvano i Zmajevo gnijezdo okruženo je šumama u kojima su uređene staze za šetnju, branje gljiva, uživanje u susretima s pripitomljenim srnama, zečevima, raznim pticama, vjevericama i mnogim drugim životinjama koje se ovdje zateknu.  Zmajevo gnijezdo pruža vam mogućnost jahanja, vožnje moslavačkim fijakerom i mnogobrojne izlete u okolicu.

Već pri ulasku na imanje zateći će vas ljepota tradicionalne građevine u cvjetnom okviru. Cvjetnim zastorima zaklonjeni su trijem i stepenište na kat. Svaki kutak starog čardaka oživljavaju dahom starine mnogobrojni predmeti u kućanstvu izrađeni vrijednim rukama predaka. I mirisi su nenadmašni: pravi domaći što dolaze iz lonca, ražnja, kotla, pećnice, vinograda ili obližnje šume. Mijenjaju se iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec, iz godišnjeg doba u godišnje doba – sve po prirodnom redu i zakonima – što se uzgoji u vrtu i dvorištu ili dozrije u prirodi – to popunjava jelovnik.

Kako doći?

Ako dolazite iz smjera Zagreba na 27. kilometru autoceste Zagreb – Slavonski Brod silazi se na izlazu Ivanić Grad. Po izlazu s autoceste prati se smjer Čazma.  Iz Čazme cesta prema srcu Moslavačke gore vodi preko sela Grabovnica. Dugačkom selu pri dnu s desna je mali putokaz na brdo Sv. Vid. Taj vas put vodi do vinogradarskog naselja u kojem je smješteno seosko gospodarstvo Pirak.

Čazma, Grabovnica, Sveti Vid 1
43240 Cazma

Fotografije: facebook.com/seoskiturizam.pirak

IZLETIŠTE VRATA BILOGORE

Izletište Vrata Bilogore nudi brojne mogućnosti uživanja u gastro ponudi, a ljubazni domaćini ponudit će vam domaće namirnice autohtone bilogorske kuhinje ubrane u vlastitom povrtnjaku uz finu kapljicu domaćeg bilogorskog vina. Izletište je smješteno na jednoj od najviših točaka Bilogore otkuda pogled seže sve do Sljemena i Kalnika preko Medvednice i Ivančice.

foto: Mirna Mihoci

 Bjelovarsko – bilogorski kraj nudi dobro čuvane tajne a jedna od njih je i ovo romantično seosko izletište idealno za odmor i okrijepu konja i jahača, biciklista, pješaka, izletnika.

foto: Mirna Mihoci

Maglenča 125B, 43 226,
tel: +385 43 885 123
mob: +385 91 111 1957
e-mail: [email protected]m

facebook.com/vrata.bilogore.mihoci

foto: Ž. Smešnjak

Informacije o seoskim domaćinstvima potražite na: www.tzbbz.hr, čekamo vas!

Naslovna fotografija OPG Voborski, autor Željko Smešnjak