San Rocco i San Canzian. San o savršenom odmoru u srcu Istre.
 • NASLOVNICA
 • LIFESTYLE
 • BLOG
 • PREPORUKA IZLETA
More
  Naslovnica Blog San Rocco i San Canzian. San o savršenom odmoru u srcu Istre.

  San Rocco i San Canzian. San o savršenom odmoru u srcu Istre.

  Sanjari i vizionari. To su dva zajednička nazivnika za ljude koji stoje iza dva slična, a opet potpuno različita realizirana sna o mjestu za savršeni odmor u srcu Istre.

  Piše: Vlatka Vužić

  San Rocco obiteljski je san o oazi mira u kojoj ćete uživati u čarima vrhunske gastronomije, napuniti baterije opuštanjem u wellnessu ili ispijajući čašu kvalitetnog vina proizvedenog u podrumu obitelji uz bazen s pogledom na maslinik čije ćete plodove kušati u obliku vrhunskog ulja kojeg također proizvodi ova skladna obitelj.


  Ako pak poželite svoj odmor provesti aktivno, ljubazni vlasnici i osoblje ponudit će vam paletu mogućnosti. Izlet u unutrašnjost hrvatske Toskane tijekom kojeg ćete uživati u otkrivanju skrivenih kamenih kutaka malih istarskih gradića, ali i u nezaboravnim pogledima na vinograde i maslinike, ili pak odlazak u smjeru mora, u neko od obližnjih primorskih naselja gdje ćete upijati ljepotu u svim nijansama plave boje, šećući rivom ili ispijajući kavu uz pogled na pučinu.

  Rita i Tulio Fernetich svoj su san krenuli ostvarivati restauriravši veliku, ruševnu istarsku kuću u središtu Brtonigle koju su prvo pretvorili u restoran, a potom su kupili i susjednu kuću kako bi gostima mogli ponuditi i smještaj. Prepoznali su da je njihov poziv turizam, a cilj stvaranje malog obiteljskog hotela koji će i najzahtjevnijim gostima ponuditi vrhunski doživljaj. Njihov san nastavljaju sanjati, ali i dalje podizati ljestvicu ponude, usluge i doživljaja njihova djeca – sin Teo i kćer Luana, što je garancija sjajne  budućnosti San Rocca koji već godinama niže nagrade kako za restoran koji je član prestižnog europskog udruženja gurmana “Jeunes Restauranteur d’Europe”, tako i za hotel koji je višestruko proglašavan najboljim boutique hotelom u Hrvatskoj.

  Mali obiteljski hoteli najbolji su izbor za sve koji žele odmor koji znači posvećenost autentičnom doživljaju svih osjetila.

  Ponudu za goste koji traže baš to, kreirali su i vlasnici San Canziana. Po mnogočemu fascinantan objekt službeno jest hotel, ali doživljajno to je mjesto na kojem vas spoj arhitekture ovog objekta s prirodom, baštinom i ostavštinom zaboravljenog istarskog malog mjesta, sela Mužolini Donji, ostavlja bez daha. Uređenje interijera u San Canzianu do posljednjeg detalja na najbolji mogući način spaja prirodne materijale s miksom tradicije i elemenata komfora koje podrazumijeva moderni gost. Pogled u tišinu zelenila istarskih vinograda, maslinika i livada koji se pruža dok plivate u bazenu, ili uživate na predivnoj terasi bara, ili na terasi svoje sobe, apartmana ili možda zasebne vile, pravi je odmor za osjetila vida i sluha.

  Za zadovoljstvo  osjetila njuha i okusa zaduženi su majstori kuhinje restorana Noel, prvog zagrebačkog restorana s Michelinovom zvjezdicom, koji je svoju istarsku ekstenziju odlučio otvoriti baš na ovom mjestu. Mjestu gdje planira kreirati delicije čije će sastojke i sami proizvoditi u hotelskom vrtu i na okolnim poljima.

  Uživanju u raskošnim slijedovima fine hrane valja nazdraviti i s dobrom kapljicom, a u vinskom podrumu hotela koji se ponosi izborom od 700 najkvalitetnijih etiketa, uživali bi i najzahtjevniji sommelieri.

  Osobito ako s čašom finog vina u ruci, krenu u šetnju miomirisima – timijanom, ružmarinom i drugim aromatičnim biljem ispunjenom šetnicom, koja se proteže oko cijelog hotela, duž starog istarskog sela sa svega tri stanovnika.

  FOTKE: Promo, Andreja Milas, Vlatka Vužić

   

  PRATITE NAS

  1,338InstagramSlijedi

  Najčitanije

  Šarmantna zimska priča – čarolija iz Kutine osvaja na prvi pogled

  Istražili smo koji grad nudi potpuni dojam nježne zimske priče, bez pretjeranog blještavila i pompe, no opet dovoljno uzbudljivo i sadržajno u duhu zimskog...