Put do okusa Krka – iskušaj ga

Proljetno izdanje

Promotivna kampanja Turističke zajednice Grada Krka, Put do okusa Krka, koja je protekle jeseni ostvarila odlične rezultate kroz predstavljanje gastronomske ponude, kreće u svoje proljetno izdanje!
Ovoga puta, kampanji se pridružilo osam restorana i konoba te jedna kušaona na području i okolici grada Krka. Kroz autentične, domaće proizvode i vrhunske tradicionalne okuse, na terasama krčkih ugostitelja, s pogledima na divnu prirodu i okruženje našega grada, imat ćete priliku kušati jela i namirnice upravo tamo gdje nastaju.

Tijekom svibnja i lipnja, jedite lokalno! Istražite jelovnike prepune namirnica otočkih proizvođača; najbolji i najsvježiji okusi dolaze upravo od tamo gdje se nalazite. Jesti lokalno znači hraniti sebe, ali i zajednicu koja je tu hranu proizvela.

Isprobajte krčki pršut, prvi hrvatski proizvod zaštićen u EU koji, nasoljen samoniklim začinskim biljem s otoka Krka, sazrijeva u koži, a suši se na krčkoj buri; krčko maslinovo ulje, dobiveno izravno iz ploda masline od autohtonih krčkih sorti maslina poput Debele, Naške, Rošulje i Slatke i zaštićeno oznakom izvornosti EU; vrbničku žlahtinu, suho bijelo vino koje se proizvodi od autohtone sorte, žlahtina bijela, a koje uspijeva jedino u krčkom vinogorju, odnosno Vrbničkom polju; krčki sir, autohtoni otočki hrvatski sir koji se proizvodi na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima otoka Krka; krčke šurlice, zaštitni znak krčke gastronomije koje svaka obitelj priprema prema svojoj “tajnoj” recepturi…

Upoznajte okuse u kojima uživate tako što ćete upoznati njihovu povijest i njihove korijene. U suvremenoj gastronomiji s lokalnim sastojcima kvaliteta više nije upitna, već postaje doživljaj!

Put do okusa Krka u svakom vikendu donosi atraktivne jelovnike!

U devet ugostiteljskih objekata grada i okolice grada Krka možete uživati u bodulskim šurlicama s gulašom, šurlicama sa škampima i blitvom, janjećim rebarcima, janjećem drobčiću s palentom, ribarskoj buzari, kaštradini, brudetu s palentom, ribeye tagliati s tostiranim domaćim kruhom s perlama od tartufa, kvarnerskim lignjama, makarunima sa žgvacetom od krčkog boškarina, pašteti, maneštri pa čak i sladoledu od krčkog pršuta te brojnim drugim jelima!

I ovoga puta su na jelovnicima i slatke delicije poput krčke kneginje, palačinke sa skutom, krostata od jagoda, a osim u jelima s domaćim sastojcima možete uživati i u atraktivni koktelima kao što su slavni Cosmopolitan, Moscow Mule, Tennessee Mule…
U nadolazećem razdoblju ovoj listi pridružit će se i jela ostalih ugostiteljskih objekata grada Krka, stoga pozorno pratite objave na Facebook i web stranicama Turističke zajednice grada Krka.

Više informacija pronađite: www.tz-krk.hr/