Opatija je jedan od najromantičnijih gradova Europe

 European Best Destinations i utjecajni američki časopis Forbes odabrali su Opatiju kao jednu od 16 najromantičnijih destinacija u Europi.

Opatija je predstavljena kao mondeno obalno odmaralište i dragulj kvarnerskog područja, čija turistička tradicija seže još u 19. stoljeće. Izdvojene su jedinstvene opatijske vile i hoteli okruženi egzotičnim vrtovima, parkovima i morem, ali i poznata proizvodnja čokolade. Riječ je o izboru najromantičnijih destinacija za Valentinovo u Europi kojeg je sastavila organizacija European Best Destination Organization (EBDO), koja u suradnji s Forbesom i drugim svjetski poznatim medijskim kućama promovira diljem svijeta milijunima putnika (turista) atraktivne i jedinstvene europske destinacije.

I zaista, Valentinovo kao „praznik“ ljubavi jedan je od najljepših motiva za posjet Opatiji, a mjesec ljubavi obilježen je romantičnom atmosferom i atraktivnim programima posvećenih najuzvišenijoj ljudskoj emociji. Romantika grada dodatno je naglašena atraktivnom prigodnom rasvjetom, ali i stotinama srca i romantičnih poruka kojima je Turistička zajednica grada Opatije ukrasila parkove, trgove i ulice.  Opatija za Valentinovo, ali i tijekom cijele veljače svojim vjernim, ali i budućim gostima poručuje – „osjeti ljubav“.

Sadržaj preuzet sa Okusi.eu