Gdje za vikend? Donosimo popis slatkih kućica u cvijeću

Šarmantni krajolik četiriju općina u Koprivničko-križevačkoj županiji obuhvaća sljedeće lokacije: Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete. Kontinentalna Hrvatska je bogat kovčeg ispunjen blagom, a ovo područje koje seže od dražesnih obronaka Bilogore sve do moćne rijeke Drave ističe se brojnim atributima prirode i kulturnog blaga. Spoj bujnih šuma, vijugav tok Drave, srebrnih pješčanih sprudova, mnoštva biciklističkih i pješačkih staza, umjetničkih ateljea, autentičnih okusa lokalne kuhinje i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava na malenom prostoru – blistavi kaleidoskop slika poznat je pod imenom Dravski Peski.

Područje Dravski Peski posjeduje atraktivne ruralne kuće za odmor u prirodi koje nude odmak od svakodnevnog stresa i savršeno utočište koje je blizu i lako dostupno.  Ako volite aktivnosti na otvorenom, ovo je savršeno mjesto za vas. Možete biciklirati, pecati, šetati ili iskoristiti prednosti Drave za kanuing i rafting. Možete se rashladiti u bazenu za vrijeme toplijih mjeseci i uživati u mini wellnessu na otvorenom, uz potpuni komfor u zagrljaju drevnih šume i Drave.

Ovdje imate priliku pripremati vlastite obroke koristeći svježe namirnice iz okoline, ili možete kušati tradicionalne obroke koje nude domaćini. Odmor od ekrana i tehnologije je također dobrodošao. A vikend s najbližima i najdražima može biti još ljepši uz neodoljiv ambijent ruralne ljepote. Predstavljamo neke od kuća za odmor na predivnom području Dravskih Peski.

KUĆA ZA ODMOR LEGACYDISKRETAN LUKSUZ U SRCU PRIRODE

Kuća za odmor Legacy smještena je u mirnom selu Prugovac, na podnožju slikovitih obronaka Bilogore svega nekoliko koraka udaljena od rijeke Drave. Ova prostrana kuća ima kapacitet za 8 osoba i raspolaže sa tri udobne sobe. U predivnom dvorištu imate na raspolaganju mnoge sadržaje uključujući bazen, jacuzzi, dječje igralište i ljetnu terasu s pečenjarom.

Svaka soba ima svoju privatnu kupaonicu, televizor i klima uređaj kako biste se osjećali potpuno udobno. Za dodatnu relaksaciju tu je i sauna, a kuća nudi dvije potpuno opremljene kuhinje za pripremu hrane. Kuća je smještena u vinogradarskom području pružajući vam zasluženi mir i tišinu. No, ako se odlučite za aktivniji odmor, u blizini postoje brojne mogućnosti uključujući biciklizam, rafting, paintball, vožnju brodom ili kroz šetnju istraživanje ljepota područja Dravski Peski.

Dodatna pogodnost je sauna koja vam omogućuje opuštanje u srcu prirode. Na vanjskoj terasi nalazi se ljetna kuhinja gdje možete uživati u pripremi raznih delicija a ljeti osvježenje možete pronaći u bazenu ili se relaksirati u whirlpoolu na otvorenom. Okružena vinogradima i voćnjacima, lokacija ove kuće za odmor idealna je za šetnje i istraživanje prirode. Na imanju vlasnika postoji i mogućnost degustacije ekoloških proizvoda.

Prugovac, Vinogradska 46 [email protected] +385 99 200 3812

KUĆA ZA ODMOR VEDKOMFOR U TIŠINI, NA OSAMI

U pitomom Ferdinandovcu smjestila se Kuća za odmor Ved – prava oaza udobnosti. Ova idilična kuća za odmor nudi vam ekskluzivnost privatnog bazena, prostranog vrta, kompletnu opremu za roštilj te besplatni WiFi i siguran parking.

Ovaj komforan i udoban smještaj, za sve koji preferiraju eleganciju smještaja, sastoji se od dvije moderno uređene spavaće sobe, prostranog dnevnog boravka te potpuno opremljene kuhinje s modernim aparatima uključujući hladnjak i kuhalo za vodu. Kupaonica je opremljena tušem i luksuznom hidromasažnom kadom, uz mekane ručnike i finu posteljinu.

Ova prekrasna kuća s četiri zvjezdice nudi vam priliku za opuštanje i zabavu u hidromasažnoj kadi kao i osvježenje u sezonskom vanjskom bazenu. Na raspolaganju je i prostrana terasa za uživanje na otvorenom, dok se najmlađi gosti mogu zabaviti na dječjem igralištu.

Bakovci 62 48356 Ferdinandovac [email protected] +385 98 968 9987

RURALNA KUĆA ZA ODMOR DRAVSKI RAJNAJLJEPŠI VRT I OKOLIŠ IZ BAJKE

Kuća za odmor “Dravski Raj” smještena je u idiličnom naselju Lepa Greda unutar općine Ferdinandovac. Ako tražite bijeg od gradske vreve ovo je savršeno odredište za vas. Ova malena oaza mira okružena je prirodnom ljepotom i smještena uz sam rukavac stare rijeke Drave. Kuća za odmor može primiti osam gostiju i nudi tri udobne spavaće sobe.

Osim udobnog smještaja, gostima je na raspolaganju sezonski bazen, jacuzzi, bilijar, stolni nogomet, prekrasna terasa, te prostor za roštiljanje. U sklopu dvorišta i terase, goste očarava prekrasan vrt s raznolikim cvijećem i povrćem koje u proljeće, ljeto i jesen nudi eksploziju boja, okusa i mirisa.

Kuća je idealno odredište za bicikliste, ribiče i sve one koji žude za iskustvom smirene, netaknute prirode. U toplim ljetnim mjesecima osvježenje možete pronaći u sezonskom bazenu i jacuzziju.

Lepa Greda 23 48356 Ferdinandovac [email protected] +385 91 185 7117 smještaj do 8 osoba

KUĆA ZA ODMOR LUKA REMEK DJELO DRVENE GRADNJE

Smještena u idiličnim Podravskim Sesvetama, Kuća za odmor Luka očarava svojom mirnom atmosferom i autentičnim podravskim šarmom. U ovoj predivnoj kući nalaze se dvije odvojene sobe, udobna kupaonica, mali etno kutak za uživanje, te prostran prostor za pripremu hrane i blagovanje.

U okviru kuće nalazi se i udoban vanjski kamin. Kuća je remek djelo, namještaj, kreveti ormari sve je ručno izrađeno, čak i posteljina zajedno s ljupkim zavjesama i stolnjacima. Etno kuća izrađena u potpunosti u drvu, odiše toplinom i autentičnošću. Dvorišni prostor s prekrasnim vrtom omogućava sate uživanja na otvorenom. Kuća je izgrađena i umjetnički oblikovana s puno ljubavi od strane vlasnika. Svaka drvena greda i svaki detalj nosi priču o tradiciji i umjetničkom majstorstvu.

U ovom prelijepom prostoru spojena je prirodna ljepota drveta s toplinom doma, pružajući gostima jedinstveno iskustvo koje će zauvijek pamtiti.
Josipa Jurja Štrosmajera 46, Podravske Sesvete 48356 Ferdinandovac [email protected] +385 48 819 156, smještaj do 4 osobe

KUĆA ZA ODMOR KLET KARASPREDIVAN POGLED

U idiličnom Kozarevcu nalazi se Ruralna kuća za odmor Klet Karas. Ova prekrasna kuća odlikuje se popločanim dvorištem i spektakularnim pogledom na Bilogoru pružajući vam savršeno okruženje za opuštanje. Također, gostima je na raspolaganju prostrana terasa i besplatno privatno parkiralište. Ova oaza udobnosti smještena je u vinogradarskom području poznatom kao “Smrčik” i nudi prekrasan pogled s terase na naselje kao i na zeleni vodopad šuma i livada Bilogore. Unutar kuće gostima su na raspolaganju dvije udobne sobe – jedna sa bračnim krevetom za dvije osobe, a druga sa dvokrevetnim krevetima. Kuća ima dnevni boravak s televizorom, moderno opremljenu kupaonicu i potpuno opremljenu kuhinju.

Gosti mogu uživati na vanjskoj terasi i koristiti pečenjaru, savršenu za druženje osobito tijekom ljetnih mjeseci. Ispod kuće nalazi se podrum u kojem vlasnici proizvode vina koja svakako morate kušati. Gostima je osiguran besplatan parking, a također postoji mogućnost igranja malog nogometa ili odbojke na pijesku. U zimskim mjesecima grije vas kamin uz pucketavu vatru.

Smještena daleko od gradske vreve, “Klet Karas” pruža idealan bijeg u prirodu za vaš odmor. Za one koji žele aktivniji odmor, u neposrednoj blizini nalazi se motocross staza “Karasov brijeg” gdje možete unajmiti buggyje ili uživati u vožnji biciklom ili šetnjama po čudesnoj Bilogori.

Smrčik 35, Kozarevac, 48362 Kloštar Podravski [email protected] +385 99 775 7321

KUĆA ZA ODMOR KARLOVČANPRIVATNOST I MIR PORED DRAVE

Kuća za odmor Karlovčan smještena je u slikovitom mjestu Brodić, blizu rijeke Drave u općini Ferdinandovac. Ova lijepa kuća nudi smještaj za ukupno tri osobe i kategorizirana je sa tri sunca. U neposrednoj blizini nalaze se Etno kuće obitelji Karlovčan te uzbudljive staze za rafting i kanuing, poznate kao “Drava tour adventure”.

Brodić, Gajc 45, 48356 Ferdinandovac [email protected] +385 99 709 6510

Jedinstveni teritorij koji se proteže od blagih obronaka Bilogore sve do obale rijeke Drave, nježno vas uvodi u otkrivanje mnoštva prirodnih čuda i ljepota.  Bogato kulturno nasljeđe, vrhunski proizvodi lokalnih proizvođača, predivne biciklističke staze, staze za vožnju kanuom, čaroliju rijeke Drave koja je oblikovala okoliš istovjetan podravskim slikama poznatih slikara naive i još mnogo toga što spada pod mapu prirodne ljepote, čeka vas na ovim lokacijama. Dobro došli u Dravske Peske.

dravskipeski.hr

facebook.com/TuristickaDravskipeski