Darujte srce u srcu Podravine – Valentinovo na Dravskim Peskima

Najromantičniji dan u godini, slavlje emocija i ljubavi – čarobno Valentinovo idealno je vrijeme da darujemo voljenu osobu ali i da počastimo sami sebe. Može to biti knjiga, parfem, prsten a može biti i izlet. Zašto se ne izgubiti u romantičnoj pustinji s pravim pijeskom ili prošetati pored rijeke Drave, vidjeti brojne umjetnine na otvorenom, pojesti finu domaću hranu u nekim od seoskih domaćinstava i prespavati u nekoj od naših komfornih kuća? Uostalom na kojoj lokaciji Lijepe Naše možete uživati u vožnji rijekom, prošetati bosonogi po pustinjskom pijesku i posjetiti neke od najljepših domaćih ateljea?

Ukoliko se još niste odlučili kamo izvesti dragu osobu povodom Valentinova, naša preporuka je destinacija Dravski Peski. Predivno područje smješteno u srcu Podravine obuhvaća prostor četiri općine: Ferdinandovac, Kalinovac, Kloštar Podravski i Podravske Sesvete. Područje je smješteno ispod obronaka Bilogore i čudesne rijeke Drave dok se u sredini nalazi rijetki fenomen – Peski, naša pustinja. Osim brojnih turističkih zanimljivosti koje možete pronaći na web stranici www.dravskipeski.hr ili na mobilnoj aplikaciji Explore Dravski Peski, mi vam donosimo preporuku smještaja i bogate gastronomske ponude povodom dana zaljubljenih.

Preporuka smještaja:

Kuća za odmor Legacy Prugovac ****

Kuća za odmor Legacy nalazi se u malenom mjestu Prugovac, podno obronaka Bilogore te svega nekoliko kilometara od europske Amazone – predivne rijeke Drave. Kuća je kapaciteta 8 osoba raspoređenih u tri sobe. U dvorištu na raspolaganju su brojni sadržaji poput bazena, jacuzzija, dječjeg igrališta te ljetne terase s pečenjarom. Svaka soba ima svoju kupaonicu, tv i klimu.

Gostima je također na raspolaganju sauna te dvije kuhinje za pripremu hrane. Kuća je smještena u vinogradarskom predjelu tako da ćete imati svoj zasluženi mir i tišinu. Ukoliko ipak odlučite malo aktivnije provesti svoj odmor, možete se provozati biciklom jednom od brojnih biciklističkih staza, otići na rafting, paintball, vožnju brodom ili jednostavno uživati u brojnim ljepotama destinacije Dravski Peski. A za romantičan odmor je savršena, zbog bazena, saune, diskretnog komfora kojeg nudi uz dodatak tišine i mira. A ako je Valentinovo za vas dan koji se provodi u zajedništvu i druženju tada može biti i idealno mjesto za obiteljski provod ili druženje više obitelji i prijatelja.

Još jedna ljepotica: Kuća za odmor Dravski raj

Na obodu šume, obilno poduprte hladnim rukavcima Drave, u općini Ferdinandovac, u Lepoj Gredi, nalazi se Kuća za odmor Dravski raj. Smještena uz riječni rukavac, ova kuća prepuna cvijeća, ukrasnog bilja i povrća, istinski je raj za sve koji su zaboravili što znači živjeti u netaknutoj prirodi. Domaćin će vas ugostiti kao da ste mu rođeni, a sam kompleks kuće idealan je za božanski odmor. Raskošna terasa i mjesto za roštiljanje čekaju na vas kroz sva godišnja doba a ljupko uređenje interijera, svjedoči o pravom ruralnom bogatstvu čitavog kraja.

Vlasnik Antun će vas počastiti rakijicom, ukusnim kiflicama i kolačima koje priprema njegova supruga Blaženka, finom jutarnjom kavom i jedna od nuspojava ovog gostoprimstva je da ćete jako brzo zaboraviti da ste zapravo u tuđem smještaju. Ako ne vjerujete nama, vjerujte visokom prosjeku od 5,0 na Airbnb, te impresivnih 9,7 na strogom Booking.com.

ENO GASTRO PONUDA – domaće je najbolje

Područje Dravski Peski nudi također sasvim solidan broj restorana i OPG-ova, domaćih vinarija i toplih tradicijskih mjesta koja vrijedi posjetiti. Ljubav se najbolje kruni i gnijezdi na toploj domaćoj trpezi uz dobru čašu vina.
Izdvajamo Restoran Royal Kloštar Podravski:

pizzeriu Harley u Kloštru Podravskom:

Pizzeriu La-Lu u Kalinovcu:

Sve detalje o ovim objektima saznajte na webu dravskipeski.hr i rubrici ENO GASTRO PONUDA.

Šuma, pustinja, hrana, kanui, biciklizam, sve što je nužno za dobar izlet čuvaju Peski. U ovom kraju stare  legende jedva čekaju biti ispričane a drevna magija se osjeća skrivena u šašu, bilju i šumama i tajanstvenim riječnim rukavcima. Posjetite ih ove zime i dobro došli!

Dobro došli!

dravskipeski.hr

facebook.com/TuristickaDravskipeski

instagram.com/visit.dravski.peski