Vrijeme je za adventski kalendar iz bajke

Turistička zajednica područja “Središnja Podravina” od svoga osnutka 2017 godine, pa sve do danas pokušava inovativnim pristupom skrenuti pozornost na sebe i zanimljive lokacije koje se nalaze na njenom području. Budući da im kreativnosti ne manjka, ove su godine odlučili kroz dvadeset i četiri prosinačke aktivnosti pokazati da je za darivanje dovoljna dobra volja i ogromna ljubav prema lokalnoj baštini.

Franjo Poljak autor

Iz te je predanosti nastao digitalni adventski kalendar “Iz srca Podravine”. Poseban poseban kalendar, čija je namjera bila darivati posjetitelje njihove službene web stranice i facebook stranice zanimljivim sadržajima i prijedlozima posjeta i smještaja, koje će u vaš dom, iako na daljinu, unijeti duh nadolazećih blagdana.

Želja organizatora je bila pokazati bogatstvo kulturne baštine Podravine, tako su osmišljeni sadržaji koji pokazuju bogatstvo tradicije, običaja i vjerovanja, po četiri iz svake pojedine općine u sastavu Turističke zajednice područja “Središnja Podravina”. Tako svakoga dana, od 1. prosinca na web stranici tzp-sredisnja-podravina.hr ili na facebook stranici Turistička zajednica područja Središnja Podravina, otvorite adventski kalendar i potražite kakvo se iznenađenje skriva iza prozorčića toga dana.

Stjepan Pongrac

Podravina je iznimno bogata raznim baštinskim fenomenima koje tek treba istražiti jer su malo poznati široj javnosti. Među njima se nalaze zanimljivi običaji vezani uz pojedina mjesta, zanimljiva vjerovanja, kazivanja, tematske priče i priče o naivnoj umjetnosti koja dolazi upravo iz srca Podravine, iz Hlebina. Sve te zanimljive crtice možete pronaći u Adventskom kalendaru Turističke zajednice područja Središnja Podravina “Iz srca Podravine”. Slika koja krasi podlogu kalendara djelo je Branka Matine, slikara i člana Udruge hlebinskih slikara i kipara naïve.

Tropšek Ljerka

Iza pojedinih prozorčića čeka vas fotografija i priča, dok se iza drugih skrivaju i kratki video uratci. Posebna vrijednost ovog adventskog kalendara je u tome što svaki prozorčić krije baštinsku priču tipičnu za pojedinu općinu. Na vama je da ih otkrijete, te na koncu posjetite središnju Podravinu, na nešto više od stotinu kilometara od Zagreba.

Odbrojavajte zajedno s nama dane do Božića, pritom se zabavite i upoznajte bogatu baštinu “Iz srca Podravine”!

KLIKNI NA ADVENTSKI KALENDAR “IZ SRCA PODRAVINE”

Naslovna slika: Branko Matina

Sve informacije: tzp-sredisnja-podravina.hr