“Šibenskih deset, Draženova četvorka” – Utrka u čast neprežaljenom košarkaškom Mozartu

Kao što natpis na maloj spomen ploči kaže : „Za života doživio si vječnost – u njoj i ostaješ…“ , tako i spomen na košarkaškog Mozarta, u svom rodnom gradu zauvijek će ostati.

Kada? 19.10.2019.

Gdje: Šibenik

Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju u Šibeniku!

Četvrta Draženova četvorka i Šibenskih deset su pred nama. Za manje od deset dana, u čast rođendana Dražena Petrovića, Šibenik će ponovo biti domaćin jedne prekrasne manifestacije i trkačkog događanja. Ove godine s posebnim dodatkom – Prvenstvom Hrvatske u cestovnom trčanju.

foto: 3sporta.com

Šibenska riva će u subotu, 19. listopada 2019. biti domaćin najboljim hrvatskim dugoprugašima i mnogobrojnim trkačima i rekreativcima koji će otrčati svoju dionicu neposredno uz more, uživajući u prelijepom šibenskom ambijentu. Sve utrke startaju i završavaju na rivi, ispred Trga Pavla Šubića, a kompletan program započinje dječjim utrkama od 9:30 za koje se prijavljuje na licu mjesta i nije potrebna kotizacija.

Djeca od 1. do 4. razreda osnovne škole i vrtićka djeca imaju svoje dionice od 100 do 400m i najboljih troje nagrađuju se medaljama i stripovima Dražena Petrovića.

foto: 3sporta.com

 

Prvenstvo Hrvatske počinje u 10:30 utrkom kadeta na 3km čija se dionica u cijelosti odvija na rivi, a start utrke na 10km je u 11:00 sati. Trče se dva kruga od 5km, a utrka na 10km osim što je službeno Prvenstvo Hrvatske otvorena je za sve trkače s napunjenih 14 godina. Završna utrka dana je kao i uvijek dosad, Draženova četvorka, utrka na 4km u skladu s Draženovim brojem na dresu. Na ovoj utrci očekujemo puno rekreativaca, mladih i sportaša iz drugih sportova, koji svojim dolaskom i trčanjem obilježavaju sjećanje na šibenskog košarkaškog Mozarta. Ovogodišnje PH jamac je izvrsne kvalitete trkača koji će ove godine doći u Šibenik te dokaz kvalitete organizacije i podrške koju Grad Šibenik pruža.

Svi sudionici dobivaju jedinstvene Champion majice s Draženovim likom – ove godine u dresu Portland Trail Blazersa, a najbolji osim medalja, pehara i novčanih nagrada u utrci na 10km dobivaju i vrijedne poklone iz Muzeja Dražena Petrovića. Već su postale legendarne slike s pobjedničkih postolja u Draženovom dresu!

Ne smijemo zaboraviti da su Šibenske utrke i završnica Adria Running Toura i da će najsretniji trkač, koji je nastupio na jednoj od prethodnih utrka i otrčavši jednu od utrka u Šibeniku otići s Fordom Fiestom koju će moći koristiti 5 godina.
Sve informacije dostupne su na www.sibenik.run a prijave su još uvijek moguće na https://www.utrka.com/utrke/sibenskadesetka/2019/info/

 

Više informacija na: sibenik.run

Visit Šibenik

Facebook

lovesibenik

fotografije ustupila Turistička zajednica Grada Šibenika, 3sporta.com, naslovna foto: 3sport.com