ODLIČAN IZLET NA DVA KOTAČA – BICIKLIJADA U PETRINJI 2024.

Ako ste od onih sretnika koji su tijekom zime zadržali dobru kondiciju i željni ste proljetnog adrenalina uz vjetar u kosi, pozivamo vas na tradicionalnu Biciklijadu u Petrinji, 15.lipnja 2024. Vozite se čarobnom Zelenom rutom i uživajte u prekrasnoj prirodi petrinjskog kraja. Ruta od 22 kilometra u oba smjera zahtijeva dobru kondiciju uz bicikliranje po asfaltiranom kolniku cijelom duljinom rute.

PRIJAVITE SE NA LINKU: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfDy-c9geGS1O2gYe8vQL2d62b_n8IyEhqoo_MCxdnNw5uuyw/viewform?usp=sf_link

INFORMACIJE ZA SUDIONIKE BICIKLIJADE

Sudjelovanje na manifestaciji BICIKLIJADA U PETRINJI je dobrovoljno i na vlastitu odgovornost. Organizatori ne snose odgovornost za štete i ozljede nastale pod okolnostima na koje organizator ne može utjecati. Za sve sudionike osigurani su brojevi, pratnja, medicinska pomoć i servisna služba. U biciklističkoj koloni mogu sudjelovati samo biciklisti prijavljeni organizatoru na startu. Organizatori preporučuju nošenje biciklističke kacige za sve sudionike.

DJECA NA BICIKLIJADI

Zaštitnu kacigu na glavi moraju nositi vozači bicikla mlađi od 16 godina temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Djeca do 12 godina starosti mogu sudjelovati na Biciklijadi samo u pratnji roditelja.

OPIS RUTE:

duljina u oba smjera 22 km

asfaltirani kolnik cijelom duljinom rute

visinska razlika +/- 333 m

zahtjeva dobru kondiciju

PROGRAM:

PRIJAVE

Od 14.00 sati: prijave biciklista; sudionici dobivaju startne brojeve, bočicu vode i majicu.

START

15.00 sati: Centar Novog života (Sajmište 4, Petrinja): Gupčeva – Novo Selište – Nebojan, Capriccia centar: druženje i natjecanja uz vodstvo sportskih animatora (berg go-kart, utrkivanje u tačkama, povlačenje konopa, skijanje na travi, tube-skakanje), ručak: grah.

POVRATAK

19.00 sati: Nebojan – Novo Selište – Petrinja, Centar novog života

KONCERT POD ZVIJEZDAMA

20.00 sati – Grupa 𝐏𝐀𝐕𝐄𝐋, Centar novog života

CAPRICIA CENTARULTIMATIVNO ADRENALINSKO VESELJE ZA SVE GENERACIJE

U malom mjestu Nebojan, samom srcu Sisačko – moslavačke županije nalazi se jedan od najuzbudljivih obiteljsko – rekracijskih parkova u Hrvatskoj. Predan rad, upornost i trud, kreativnost i vizija koju je obitelj Kudlek utkala u ovaj centar, donijela je plodove u vidu stalne posjećenosti i brojnih gostiju koji ovdje dolaze otkrivati svoju zaigranu dječju stranu, otpustiti sav stres i jednostavno – uživati.

Capriccia centar nudi bogate outdoor sadržaje za svakoga, od opuštajuće zone s bazenom i udobnim bungalovima, do adrenalinskih aktivnosti poput paintballa, streličarstva, vožnje ”ketler” vozilima i quadovima, nogometa u velikim šlapama, graničara te čak skijanja na travi…

Cilj ovog centra je pružiti svojim gostima nezaboravno iskustvo kao i ludu zabavu. Ovdje možete organizirati momačke i djevojačke izlaske, rođendanske proslave, team buildinge, obiteljsku zabavu, dolaske s većim društvom, možete tu i prespavati a ljubazni domaćini će se pobrinuti da program bude prilagođen vašim željama.

Možete unajmiti i quadove te se voziti po livadama i šumskim putevima. Kada se umorni od jurnjave i natjecanja potpuno iscrpite, na raspolaganju vam je veliki bazen s grijanom vodom i bungalovi kapaciteta do dvadesetak kreveta.

Hranu možete pripremati sami i uživati u otvorenoj kuhinji s velikim stolom za dvadesetak osoba. Savršeno outdoor iskustvo do potpunosti dolazi do izražaja u ovom centru gdje sve pršti od uzbuđenja i životnog veselja koje vedri i gostoljubivi vlasnici rado dijele s gostima.

Želite li se malo dulje zadržati u Petrinji i njenoj okolici, sve dodatne informacije o smještajnim objektima pronađite na: petrinjaturizam.hr/smjestaj a informacije o gastro objektima na petrinjaturizam.hr/gastro-vodic.
Vidimo se u Petrinji 15. lipnja 2024!

Facebook Turističke zajednice Grada Petrinje: www.facebook.com/TZGradaPetrinje

Instagram Turističke zajednice Grada Petrinje: www.instagram.com/visitpetrinja

Web stranica Turističke zajednice Grada Petrinje: petrinjaturizam.hr

Fotografije: TZG Petrinja