Nikad veći odaziv – na Hrvatski Festival Hodanja stižu grupe iz cijelog svijeta

Peto izdanje Hrvatskog Festivala Hodanja održava se početkom rujna u Gospiću i Otočcu

Jubilarno peto izdanje masovne sportsko-rekreativne manifestacije Hrvatski Festival Hodanja, već se tradicionalno održava u prvom vikendu rujna, a ove godine broj prijava za 2. i 3. rujan premašuje sva dosadašnja izdanja.

Pod kapom međunarodne organizacije IML (International March League) Lika očekuje brojne hodače koji događanja unutar službenog kalendara IML-a prate i posjećuju širom svijeta, a sada im je Lika jedna od omiljenih i najatraktivnijih destinacija. Najveće grupe zasad pristižu iz Nizozemske, Njemačke i s dalekog Tajvana, uz naravno brojne Hrvate koji su ovo jedinstveno sportsko događanje već odavno zavoljeli. Drugog rujna manifestacija starta u Otočcu, a 3. rujna završava

Rute Gacka u Otočcu i Tesla u Gospiću koje objedinjuju jednog od najvećih inovatora svih vremena te jednu od najčišćih europskih rijeka, odmah sugeriraju na jedinstveno iskustvo zbog kojeg se hodači vraćaju iz godine u godinu, i zaista je tako.

Sudionici će tako u dva dana vidjeti prekrasnu Gacku, posjetiti rodno mjesto Nikole Tesle, prošetati zelenim mirisnim poljima i obalama kristalno čistih rijeka, posjetiti brojne prirodne i kulturne ljepote Like, a uz sve se nadisati najčišćeg zraka i naravno steći nova prijateljstva.

Hoda se duž šest ruta različitog intenziteta koje su prilagođene na način da sudjelovati mogu baš svi, zbog čega sudionici Festivala Hodanja budu djeca u kolicima, odrasli ljudi u najboljim godinama, pa čak i oni koji misle da im kondicija nije jača strana.

U Otočcu će svi prijavljeni savladavati tri staze dužine 10+, 20+ i 30 +kilometara, dok se trećeg rujna u Gospiću također hoda stazama jednake dužine, ali potpuno drugačijeg doživljaja, zbog čega organizatori i sugeriraju da na Festivalu sudjelujete oba danaI ove godine sudionici će prikupljati bodove koje vrednuje IML, nakon čega će uživati u zabavnom programu u gradskim središtima. Prijevoz između dva grada je osiguran, što znači da na Festival ne morate doći osobnim prijevoznim sredstvom.

foto: arhiv uredništva

Ovo sportsko događanje jedinstveno je u Hrvatskoj, a glavni cilj je potaknuti ljude na kretanje, zdrav život i aktivno provođenje slobodnog vremena.Svakom minutom koju potrošite hodajući, možete produžiti svoj život za jednu i pol do dvije minute već je dobro poznat moto svih sudionika Hrvatskog Festivala Hodanja i najbolja pozivnica građanima svih dobnih skupina koji žele nešto dobro napraviti za svoje zdravlje, dobro se provesti te uživati u prirodi, da dođu na Hrvatski Festival Hodanja.

Festival se održava u organizaciji Hrvatskog Saveza Hodanja i suorganizaciji Turističke zajednice Ličko-senjske županije i Lika travel d.o.o