LJETO U VARAŽDINU – od kulture do avanture

LJETO U VARAŽDINU – od kulture do avanture – posjetite barokni biser kontinentalne Hrvatske! Ovog ljeta nikad bolji program. Posjetite ga i provjerite zašto je Varaždin najbolji ljetni izbor ukoliko niste na moru. Dopustite mu da vas začara baroknim pročeljem Starog grada, ljupkim ateljeima, muzejima, sjenovitim caffe barovima i sjajnim restoranima a ponajviše svojim duhom dobrodošlice kojeg grad u svom kamenu urezuje za svakog gosta.

Varaždin, jedna od najljepših i najuzbudljivijih hrvatskih kontinentalnih destinacija, ovog je ljeta zanimljivija je no ikad. Ugodna povijesna gradska jezgra, prepuna muzeja, galerija i brojnih atrakcija, ali i raznovrsnih kulturnih i zabavnih događanja, sjajna je ideja za savršen ljetni vikend-izlet.

Uređeno i obnovljeno središte Varaždina, uz jedinstvenu kulisu razigranih pročelja palača, vila i gradskih kuća, tijekom ljeta nudi gotovo neprekinuti niz koncerata, predstava, izložbi, gastro i drugih događanja koja, a to je posebice izraženo vikendima, središtu Varaždina daju festivalski „štih“ čak i prije početka slavnog Špancirfesta. www.visitvarazdin.hr

Iako je Varaždin privlačan u svakom godišnjem dobu, ljeti baš rastvori svoja krila i zaživi punim plućima opravdavajući naziv „grada festivala“. Zaista, usred ljetne festivalske sezone teško je odabrati najbolji vikend za posjet Varaždinu, idealni su gotovo svi.

No, Varaždin nije samo zavodljiva gradska turistička destinacija, on, naslonjen na rijeku Dravu, koja je, zbog očuvanosti prirode i divljine svojih obala, poznata i kao „Europska Amazona“ nudi i brojne dodatne mogućnosti uživanja u ljetu.

U tom nadopunjavajućem kontrastu grada i prirode, kulture i avanture Varaždin postaje gotovo savršena vikend destinacija za gotovo svaki ukus. U očuvanom, divljem i osvježavajućem zelenilu obala Drave, nedaleko od šarenih pročelja povijesne gradske jezgre palača nalazi se pravo malo prostranstvo nastalo međuigrom rijeke i šuma. Dravu tako možete istraživati pješice, biciklima, čamcima, upustiti se u SUP avanturu skrivenim riječnim rukavcima ili poraditi na svom adrenalinu jeep safarijem kroz pravu džunglu Europske Amazone.

www. more-adventure.com

A kad se ljeto primakne kraju, red dolazi na najpopularniji i najveći hrvatski festival – veliki i jedinstveni Špancirfest. Desetodnevna manifestacija programski obuhvaća nepregledni niz događanja i već godinama slovi kao najbolji način za veseli i glasni završetak ljeta. Ovogodišnji Špancirfest održava se od 19. do 28. kolovoza. Kako je bilo lani, pogledajte u videu. I dođite, dobrodšli ste svi 🙂

www.spancirfest.com