Jeste li spremni za 10 km novih trail užitaka? Stiže Life On Mars 2!

Uskoro stiže Life On Mars 2 s novih 10 kilometara trail užitaka. Najljepša marsovska trail priča dobila je nastavak koji se proteže se od Žigljena do Metajne.

Ruta Žigljen – Metajna u dužini od 10 km bit će otvorena 25. svibnja 2024., a organizatori najavljuju vođenu turu sa startom u 11 sati u trajanju od cca 3 sata beskrajnih užitaka u marsovskom krajoliku. Uz to, tijekom prolaska novom trail stazom Life On Mars 2 sudionici će sudjelovati u eko akciji!

Informacije o stazi Life On Mars 2:

POČETNA LOKACIJA (točka 1 na karti): Žigljen, skretanje na asfaltnu cestu (kod trafostanice) 2 km prije ili nakon trajektnog pristaništa (ovisno iz kojeg se smjera dolazi). Nakon 700 m asfaltnom cestom označen je početak staze.

Google lokacija: https://maps.app.goo.gl/XjNeJKg4GsU5aA4r5

PARKING: vozila se mogu parkirati na samoj početnoj točki.

ZAVRŠNA LOKACIJA: Riva u naselju Metajna

ZAHTJEVNOST: Prvi dio (5km) 2.5/5, nezahtjevan i djelomično zahtjevan, drugi dio (5km) 2/5, nezahtjevan

OZNAKE: staza je označena planinarskim markacijama

PREDVIĐENO VRIJEME TURE: +/- 3 sata

OBAVEZNA OPREMA: minimalno 1l tekućine, hrana, kapa za sunce, preporučuju se obične tenisice (gojzerice nisu potrebne)

Life On Mars trail 2

Vođena tura novom stazom Life On Mars trail 2 startat će u 11 sati, a vodiči će biti raspoređeni sukladno brzini grupe. Ako vam tempo neće odgovarati, stazom koja je označena možete prošetati i sami brzinom koju sami odredite.

Program je besplatan za sve sudionike, a uključen je i prijevoz kombijem u organizaciji putničke agencije Sunturist sa završne (Metajna) do početne točke (Žigljen). Prethodne prijave takođe nisu potrebne.

Eko akcija

foto: Šimun Cimerman

Svaki sudionik dobit će jednu vreću za smeće i svoj dio koji će čistiti. S obzirom na to da je divlji deponij blizu početne točke staze, uže područje oko njega uneređeno je plastičnim vrećama, bocama i sličnim otpadom. Naša misija i vizija eko akcije je briga o okolišu i prirodi u kojoj uživamo!

SATNICA:

11:00: Okupljanje sudionika i eko akcija

11:00 – 11:45: Eko-akcija

Polazak na turu: 11:45

Dužina staze: 10 km

Dolazak na rivu u Metajnu: između 14:30 i 15:30

POVRATAK NA POČETNU TOČKU:

S rive u Metajnu osiguran je kombi putničke agencije Sunturist iz Novalje koji će voziti svakih pola sata od 14:00-16:00. Kombi će voziti isključivo vozače, a zatim će oni s početne točke pokupiti ostatak svoje ekipe u Metajni.

Naslovna fotografija: Šimun Cimerman

Kontakt