Home Aktivni odmor Dodijeljene Turističke prizme za novu kvalitetu u turizmu – dvije nagrade dolaze...

Dodijeljene Turističke prizme za novu kvalitetu u turizmu – dvije nagrade dolaze u Hrvatsku

U okviru međunarodnog turističkog poslovnog sajma i konferencije WESTM 2020, i Beogradskog turističkog i MICE foruma (15.11.-18.11.2020.) koji su ove godine prvi put on-line, proglašeni su i dobitnici statua i povelja Turistička prizma u akciji “Za novu kvalitetu u turizmu”. Prelistajte časopis pri kraju teksta!

Žiri je ove godine odlučio da u akciji  “Za novu kvalitetu u turizmu” dodjeli svega devet priznanja što najbolje govori o veoma oštroj selekciji i namjeri da akciju zadrže kao i do sada na visokom nivou.
Među nagrađenima su i dva objekta iz Hrvatske – DP, u kategoriji restorana i Vinotel Gospoja u kategoriji malog hotela.

Obrazloženje nagrade za DP, Donji Zvečaj:
Obitelj Vukmanić, vlasnici restorana DP čiji je ljetni produžetak Mrežnička kuća, pokrenuli su ove godine kao dodatnu ponudu restorana projekt Dnevnog boravka na Mrežnici, u kojem su objedinili bogato ugostiteljsko iskustvo s prirodom i specifičnim uvjetima koji mogu privući goste u ovo korona vrijeme.
U prirodi pored rijeke Mrežnice, satkali su jedinstvenu atmosferu kojoj su uz atraktivne delicije, šarene koktele i kvalitetnu muziku, gosti mogli uživati i u osobnom prostoru te korištenju čamaca i kanua koji su im stavljeni na raspolaganje.
Restoranu DP je dugi niz godina poznat po originalnoj kuhinji i ugodnoj atmosferi te 18 godina nosi i titulu jednog od 100 vodećih hrvatskih restorana – Restaurant Croatica. Glavna kuharica Ivana Vukmanić bila je pobjednica Kupa kuhara, često je prisutna u medijima, a svojim velikim kulinarskim znanjem doprinosi i Gastronaut edukacijama.
Od proljeća do jeseni domaćini omogućuju aktivnosti na rijeci Mrežnici te ručak pored nje u prirodi. Pružaju se i druge turističke usluge – organizacija lova i ribolova, paintball-a, team building-a, vožnja biciklima, streličarstvo te smještajni kapaciteti. Uz restoran se nalaze i igrališta za tenis i mali nogomet te dječje igralište.
Njihova cjelovita gastronomsko-turistička priča, koja je dobila novu dimenziju osmišljavanjem ponude prilagođene ovom dobu, zaslužuje nagradu Turistička prizma.

Obrazloženje nagrade za Vinotel Gospoja, Vrbnik, otok Krk:
Obitelji Toljanić & Brusić već generacijama u svojoj obiteljskoj zadruzi Gospoja, njeguju ljubav prema stvaranju jedinstvene vinske kapljice – Žlahtine Gospoja. Za njezinu kvalitetu su dobili i mnoge međunarodne nagrade te poslovanje proširili na ugostiteljstvo kako bi vina iz autohtone sorte žlahtina ponudili sa specijalitetima koji uz njih najbolje pašu.
Godine 2016. Gospoja je otvorila prvi i još uvijek, jedini Vinotel u Hrvatskoj gdje, pod jednim krovom, u visokokvalitetnoj usluzi objedinjuje vinogradarstvo i vinarstvo cijelog Vrbnika te kulturu uzgoja vinove loze u tim krajevima. Svoju tradiciju i običaje prezentira posjetiteljima kroz unutarnju arhitektonsku i dekorativnu sliku. Hotel ima 4 zvjezdice, restoran kojem je dodijeljena titula Restaurant Croatica – 100 vodećih hrvatskih restorana te wellness u kome su u ponudi i tretmani s vinom.
Zbog pružanja sinergije usluga koje objedinjuju vinarstvo, ugostiteljstvo, hotelijerstvo i wellness, Vinotel Gopoja zaslužuje međunarodnu nagradu Turistička prizma – Nova kvaliteta u turizmu u kategoriji Mali hoteli.

NAGRAĐENI po kategorijama:
HOTEL HILTON, Podgorica, CRNA GORA – kategorija kongresni centri i hoteli
HOTEL THERMANA PARK, Laško, SLOVENIJA – kategorija kongresni centri i hoteli
HOTEL TORNIK, Zlatibor, SRBIJA – kategorija kongresni centri i hoteli
NACIONALNI PARK UNA, Bihać, BOSNA I HERCEGOVINA – kategorija eko i etno turizam
HOTEL COURTYARD BY MERRIOTT, Banja Luka, BOSNA I HERCEGOVINA – kategorija business hoteli
FRUŠKE TERME, Vrdnik, SRBIJA – kategorija resorti
HOTEL VINOTEL GOSPOJA, Vrbnik, HRVATSKA – kategorija mali i obiteljski hoteli
RESTORAN DP – MREŽNIČKA KUĆA, Donji Zvečaj, HRVATSKA – kategorija restorani
ZALOŠČAN VINA DE ADAMI, Dornberk, SLOVENIJA – kategorija vinski turizam
Nagrade u vidu statue i povelje proglašene su na on-line međunarodnom specijaliziranom sajmu turizma WESTM 2020, 15.11.2020.godine. Na manifestaciji je predstavljen i dvadesetšesti godišnjak “Turistička prizma 2021” kojeg možete prolistati i u on-line izdanju.

Redakcija Turističke prizme predvođena urednikom Đorđem Mihajlovićem provodi inicijativu „Za novu kvalitetu u turizmu“ od 1997. godine. Žiri čine turistički novinari među kojima su i predsjednik turističkih novinara Slovenije Drago Bulc, Dario Novalić iz Sarajeva – urednik časopisa Start i BH putovanja te Karin Mimica iz Hrvatske, urednica portala Gastronaut i predsjednica Zbora turističkih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu.
Od samog početka ideja vodilja  je bila podizanje nivoa turističkih usluga i stimulacija inovativnih pothvata u oblasti turističke industrije.

PRELISTAJTE ONLINE IZDANJE ČASOPISA TURISTIČKA PRIZMA 2021. Pročitajte i reportažu o ljepotama Moslavine u najnovijem izdanju Turističke prizme, str 84 – 87.