Što sve isprobati od hrane i filmova na Food Film Festivalu na Zrinjevcu?

Sve nas je sigurno razveselila najava za lijepo i sunčano vrijeme idućih dana jer se u Zagrebu trenutno odvija omiljeni zagrebački street food filmski festival – Food Film Festival u kojem ćemo moći uživati do utorka 17. rujna.

Osim filmova na travi (Chef, Ratatouille, Eat, pray, love, Burt, Marie Antoinette, Spanglish i Loves kitchen), svi posjetitelji mogu uživati u Staropramen piknik zoni, u Čitaj knjigu zoni powered by Romerquelle gdje svi posjetitelji mogu mijenjati knjige – donijeti one koje su pročitali, a uzeti onu koju nisu te kutku Muzeja iluzija gdje se mogu slikati u obrnutoj sobi. Muzej iluzija ima i kutak s didatičkim igračkama, a tijekom popodnevna u dječijoj zoni se vrši i glitter facepainting. 

Kad smo kod slikanja, sigurno ste do sada po društvenim mrežama primjetili da je Zrinjevac prepun atraktivnih foto kutaka – tako se možete uslikati ispred prekrasnih ogromnih anđeoskih krila, na predivnoj bijeloj aleji kišobrana powered by MakroMikro, u gigantskim Coca-Cola ležaljkama, uz velika svjetleća slova, ispred romantičnog cvijetnog zida te starinskoj Kutjevo kočiji.

Ponuda na festivalu zaista je raznovrsna i ima ponešto za svakoga – naravno tu su razni burgeri, s 18 karatnim zlatom na Mr.Moo-u, XY na Halpersu, Royal Chees na kućici Rougemarine s potpisom chefa Marina Medaka, na kućici Kascheta možete probati prošlogodišnje pobjedničke burgere koji su proglašeni najboljima, zatim Truffle i chicken burger na kućici Cellar, senzacionalni Summerburger i Lamburger na kućici Brewbites, klasičnije burgere na kućici B125 by Beer bar te kućici American bar Dollar iz Varaždina.

Na njihovoj kućici pravi hit su pileća krilca i Philly cheesestaek sendvič. Kad smo kod sendviča najpopularniji su svakako Cubano – kralj svih sendviča i Pulled beef sendvič s El Toro street food kućice te Arapski janjeći sendvič s kućice Kluba ljubitelja janjetine.

Pravi hit su i milkshakeovi s Rougemarine kućice pa je najpopularniji onaj s tematikom jednoroga, a jednaki hit su Kofer. vrećice s gin-tonicom. Obje su stvari vrlo Instagramske pa osim okusom i vizualno privlače publiku.

Od etničke kuhinje tu su Arepa by Ricardo s ovim venezuelanskim jelom, zatim House of Booze s kineskom hranom i vrhunskom Gonbao piletinom, Tako Yaky sa savršenim pilećim wrapom i wokom, Apululu s indonezijskim specijalitetima i odličnim Pad Thaijem, Smyrna s istočnoeuropskim specijalitetima s patliđanima poput piletine s patliđanima, Panija s meksičkim quesadillama, Brewbitesa s američkim XXL pulled pork tacom te libanonskim specijalitetima na kućici Biblos. Od hrvatskih specijaliteta kućica Funky food nudi puricu s mlincima, a Fantastic klasičnu ponudu s grilla. Mangosta i Rakijarncia bar imaju vesele koktele, a za slatko su zaduženi Amelie, Vincek, Milky palačinke te Fritula House.

Izvor: Jolie.hr